Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Irving ipak neæe igrati za Australiju

Prvi izbor prošlogodišnjeg NBA drafta Kyrie Irving (Cleveland Cavaliers) odluèio je da neæe igrati za košarkašku reprezentaciju Australije na predstojeæim Olimpijskim igrama u Londonu.

Irving je roðen 1992. godine u Australiji, a njegov je otac igrao u profesionalnoj ligi za Melbourne. Mladi igraè Cavaliersa trenutno posjeduje dvojno državljanstvo (SAD i Australija) što mu daje za pravo zaigrati za obje države.

Irving je u ponedjeljak naveèer nakon poraza od Utah Jazza rekao da æe ostati vjeran SAD-u te se nada da æe biti izabran u olimpijsku momèad za Igre 2016. godine. Jedan od razloga ove odluke je i vijest koju je primio, a ta je da æe sadašnji izbornik Mike Krzyzewski voditi Dream Team momèad i u Brazilu.

“Bila je to ispravna odluka. Saznao sam da æe trener K biti izbornik i 2016. godine. Èinjenica da æu opet igrati pod bivšim trenerom iz Dukea mi je puno olakšalo ovu odluku”, rekao je Irving nakon 109:100 poraza od Utah Jazza.

Inaèe, mladi æe Irving 20. ovog mjeseca napuniti tek 20 godina te je glavni kandidat za osvajanje naslova novajlije godine u NBA ligi. Trenutno predvodi ljestvicu sa 18,6 poena i 5,1 asistencijom po utakmici, uz 48,3 posto šuta iz igre. Na netom završenom NBA All-Star vikendu proglašen je najkorisnijim igraèem momèadi Charlesa Barkleyja koja je u utakmici Rising Star Challenge bila bolja sa 146:133 od momèadi koju je vodio Shaquille O’Neal.

Latest Posts

NE PROPUSTITE