Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Irving sredio Westbrooka, redizajnirani Knicksi poraženi

Čuveni tandem Mike Conley (25p-8s-7a) – Marc Gasol (24p-9s-5a) predvodio je ‘Grizzliese’ iz Memphisa do pobjede u New Yorku, a presudu o pobjedniku donijela je treća četvrtina u kojoj su gosti otišli na dvoznamenkastu prednost. MARIO HEZONJA je za ‘Knickse’ ušao s klupe, igrao 22 minute i ubacio 14 poena čime je bio drugi strijelac svoje momčadi. Iz igre je pucao vrlo dobrih 5/8, a uhvatio je i 8 lopti. Večeras su debitirali i njegov novi suigrači pristigli iz ‘Dallasa’, DeAndre Jordan, Wesley Matthews i Dennis Smith Jr.: https://www.youtube.com/watch?v=b0boSsuHA_A. Slavljem u ‘Madisonu’, sastav iz Memphisa je prekinuo crni niz od devet uzastopnih poraza na gostovanjima.

Iako su Paul George sa 37 poena i Russell Westbrook (22p-12s-16a) sa novim ‘triple-doubleom’, inače šestim zaredom, bili i sinoć na visini zadatka, domaći ‘Celticsi’ su ipak slavili nad ‘Thunderom’ u svom TD Gardenu čime su gostima prekinuli nizu od 7 uzastopnih pobjeda. Najzaslužniji za to bio je Kyrie Irving koji je uz 30 postignutih poena podijelio i 11 asistencija. Inače, utakmica je imala ‘triler završnicu’, a kulminacija je stigla nakon što je Jerami Grant 18 sekundi prije kraja pogodio tricu za minimalan zaostatak ‘Thundera’ (129:128). Međutim, Jayson Tatum pogađa najprije jedno, a kasnije i oba bacanja nakon što je Westbrook izgubio posjed lopte i tu je priči bio kraj.

Nakon ravnopravne i izjednačene prve četvrtine, ‘Raptorsi’ su protutnjali pokraj ‘Clippersa’, ostvarili dovoljnu zalihu koševa za miran nastavak, te naposljetku bez stresova susret priveli kraju. Kawhi Leonard je ubacio 18, a Serge Ibaka 16 poena uz 12 skokova za desetu pobjedu Kanađana u posljednjih 11 utakmica. ‘Clippersi’ su se potrošili večer prije u Detroitu, stižući zaostatak od 25 poena protiv ‘Pistonsa’, pa je ovaj poraz njihov trener Doc Rivers pripisao lošem rasporedu utakmica: ”Noge mojih igrača bile su mrtve, nisu ih mogli pomaknuti. Pretpostavljao sam da će ovo biti teška večer za nas, tako se i dogodilo.” Prvi strijelac Riversovog sastava bio je Shai Gilgeous-Alexander sa 19, odmah do njega Lou Williams sa 18 poena.

 

Tablica NBA lige

Latest Posts

NE PROPUSTITE