Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Isaiah Austin potpisao profesionalni ugovor u Crvenoj Zvezdi

Nekoliko dana prije NBA drafta 2014. godine, Isaiah Austin je gledao kako mu se snovi o igranju profesionalne košarke ruše i nestaju.

Nekadašnjem centru sveučilišta Baylor, dijagnosticiran je Marfanov sindrom, genetski poremećaj koji utječe na vezivno tkivo u tijelu. Komesar NBA lige, Adam Silver, prozvao je Austinovo ime na draftu i učinio ga ceremonijalnim pickom na polovini prve runde. Za sve prisutne, pa i Austina, to je bio veoma emocionalan trenutak.

Dijagnosticiranje Marfana je u tom trenutku okončalo Isaiahovu karijeru, no prije mjesec dana, Austin nam je donio iznenadno saopćenje.

Još od drafta idem na redovne ljekarske preglede i tijekom istih smo promatrali moje srce, želeći se uvjeriti da se ništa nije promijenilo. Trenutno je sve stabilno“, rekao je Austin. „Imam dozvolu za igranje. Konačno ću biti u prilici da pratim svoje snove. Još otkako sam dobio prve naznake o poboljšanju, pojavila mi se misao – to je to, idemo!“

https://www.instagram.com/p/BNc41zuhrNd/

I sada, 216 centimetara visoki centar je i službeno profesionalni košarkaš. Potpisao je ugovor s KK Crvena Zvezda, najuspješnijim košarkaškim kolektivom s naših prostora u posljednjih nekoliko godina. Prvu polusezonu će provesti u Zvezdinoj filijali, KK FMP iz Železnika. Potpisivanje ugovora je podijelio na svom Facebook profilu:

Austin je izabran u All-Defensive team 2014 u izboru magazina Big 12. U prosjeku je bilježio 11,2 poena uz 1,4 asistencije te 5,5 skokova i 3,1 blokada za 28 minuta po meču. To je bila druga godina u nizu kada je Isaiah pokušao napustiti sveučilišnu košarku. Prijavio se na draft 2013. godine, ali se vratio na Baylor nakon ozljede ramena. Tijekom dvije sezone na sveučilištu, prosječno je imao 12,1 poena uz 6,9 skokova i 2,4 blokade za 28,9 minuta na parketu.

U svakom slučaju riječ je o divnoj priči koja nakon velikih obrata ima sretan kraj. Sretno Isaiah!

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE