Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Isaiah Thomas kritičan prema “trokutu”

Već se duže vrijeme kritizira Phil Jackson i njegov triangle napad. Naravno da je on tako osvojio naslove, imao je Michaela Jordana, pa Kobe Bryanta i Shaquille O’Neala, kojeg je kasnije malo zamijenio Pau Gasol. Smiješno je i kritizirati čovjeka koji je osvojio toliki broj naslova, ali postoje ljudi koji se drže kritike za taj napad.

Dodajte na tu listu i AllStar razigravača Boston Celticsa Isaiaha Thomasa. Thomas je igrao za trenera Knicksa Jeffa Hornaceka u Phoenixu.

Samo mislim, ako nemate Kobea ili Shaqa ili Michaela Jordana, triangle neće raditi“, rekao je Thomas Stefanu Bondyju, novinaru Daily Newsa.

Hornacek će već pronaći način, iako bude išao malo po malo. Vidim da to pokušavaju igrati tu i tamo“, izjavio je Thomas koji je igrao fantastično protiv Knicksa prošle sezone, s 26,8 koševa i 7,5 dodavanja po utakmici. „Možda i bude radilo. Samo se nadam ne protiv nas.“

Knicksi igraju nekakvu hibridnu vrstu triangle napada ove sezone, te će biti zanimljivo vidjeti koliku će ulogu imati taj napad. Hoće li ga forsirati više? Manje? Koliko će Derrick Rose mrziti taj sustav ( s obzirom na to da ga ostali tradicionalni razigravači mrze)?

Triangle napad ima i dalje ulogu u NBA-u, svaka momčad ima segmente tog napada u svojoj igri. Potpuni triangle napad je čitaj i reagiraj napad. Igrač kada dobije loptu njegovi potezi su bazirani na tome kako je obrana reagirala, a s pravom ekipom to bi bila prava kombinacija. Možda će biti potreban neki poticaj da krenu trice, ali cilj ovog napad je prostor, te se može primijeniti na ovaj moderni NBA, naravno s nekim preinakama.

Ali da, trebate elitne talente. Svaki sistem treba.

Latest Posts

NE PROPUSTITE