Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Isplati li se èekati Gilberta Arenasa?

Gilbet Arenas konstantno je ozlijeðen veæ gotovo godinu dana. Nakon obavljene treæe operacije koljena i najavljenog povratka za prosinac postavlja se pitanje koliko æe još biti strpljivi u upravi Wizardsa.

Mislim da ne postoji NBA fan koji ne voli ono što radi i predstavlja Agent Zero. Ne samo na parketu nego i izvan njega. Koga god da pitate za Arenasa, svi æe reæi da se radi o netipiènom èovjeku, posebno za NBA prilike. Arenas jednostavno ima drugaèije shvaæanje života od veæine NBA zvijezda, daleko je skromniji i zato je svima posebno žao što ga veæ godinu dana nema na terenu.

A kako sada stvari stoje Gilbert æe ostati na klupi još koji mjesec i vratit æe se u prosincu, i to ako ne bude još nekih komplikacija oko izuzetno složene ozljede koju vuèe još od poèetka prošle sezone. I dok Gilbert bude bodrio suigraèe s klupe i pisao svoj blog na nba.comu u upravi Wizardsa æe vjerojatno razmišljati koliko æe im se uopæe isplatiti gigantski, 111 mil. dolara vrijedan ugovor potpisan s Arenasom u srpnju ove godine.

U Washingtonu æe se jednostavno morati osloniti na igraèe s klupe, a to im u protekle dvije sezone zbog stalnih ozljeda glavnih igraèa (Arenas, Butler) i nije bio problem. Meðutim, šteta je što ne mogu napokon odigrati jednu sezonu u komadu, potpuno zdravi, jer su mlada i talentirana ekipa svakako spremna jurišati na naslov prvaka Istoka ako svi daju svoj maksimum. Ovako æe, barem za prvi dio sezone, Antonio Daniels startati na playu, a Caron Butler biti voða ekipe i prva napadaèka opcija.

Predsjednik Wizardsa Ernie Grunfeld zasad je još uvijek pun optimizma u vezi Arenasovog povratka i nedavno je izjavio da mu nije žao potpisanog ugovora s Gilbertom i da u Washingtonu žele da Arenas ostane do kraja karijere. Kada se uzmu u obzir tvrdnje nekih izvora da se Arenas neæe vratiti na parkete prije sijeènja 2009., moguæe je da æe Grunfeld uskoro promijeniti mišljenje.

Usput budi reèeno, Arenasu je ovo treæa operacija u 17 mjeseci, a ovaj put mu se uklanjaju zaostale sitne èestice u koljenu koje uzrokuju bolove i iritaciju. Koljeno nije najbolje reagiralo na prve dvije operacije, ali svi koji vole NBA ligu se nadaju da æe se ovaj put Agent Zero zaista i vratiti košarci, potpuno spreman. U Wizardsima se svakako trebaju moliti za to jer je Arenas, kada je zdrav, bez pretjerivanja jedan od tri najuzbudljivija igraèa u ligi. Onaj koji èini razliku i onaj koji može pretvoriti Washington iz solidne u vrhunsku momèad. I zato svi trebamo biti strpljivi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE