Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Istraživanje: Dejaun Blair je kraða drafta (video)

Zna se da je uprava San Antonio Spursa jedna od najboljih i najsposobnijih u ligi. Dokazali su to najprije 1996. kad su izabrali Tim Duncana kao 1. izbor, no njihov najveæi uspjeh je dovoðenje Manu Ginobilija u svoju franšizu, a bio je tek 57. izbor drafta. Danas je Manu jedan od najboljih šutera u ligi.

Ove godine su birali 37. i uzeli su DeJuan Blaira kojeg s pravom možemo nazvati kraðom drafta, baš kao što je bio i sluèaj s Ginobilijem.

“Ne možete nauèiti igraèa kako da èuva svoj prostor. On jako dobro èuva svoj prostor i fizièki je strašno jak što mu dodatno pomaže”, rekao je trener Spursa za vrijeme ljetne lige Don Newman za ovog 120 kg teškog krilnog centra.

Veæ na poèetku, Blair je pokazao zašto su ga Spursi birali. Veæ u prvih 5 minuta zabio je 5 poena i uhvatio 5 lopti. Svoju prvu profesionalnu utakmicu završio je sa 13 poena i 10 skokova, od èega 3 napadaèka, u svega 22 minute.

“Nisam ovdje da zabijam, ovdje sam da igram. Dobro sam se pripremio za ovu utakmicu, uhvatio sam dosta lopti i dobro se osjeæam zbog toga. Mislim da sam dobro odigrao. Koševi su došli sami od sebe.”
, rekao je Blair poslije utakmice.

Razlog zbog kojeg je bio biran tek u drugoj rundi drafta, su njegovi prijašnji problemi s koljenima koje vuèe još iz srednje škole. No na pregledu u Chicagu, Blair je pokazao zavidnu kondiciju bez boli u koljenima.

“Nisam zabrinut što se toga tièe. Moji problemi s koljenima su gotovi.”, izjavio je Blair. 29 timova ga nisu htjeli birati, no glavni menadžer Spursa R. C. Buford nije tako razmišljao jer veæ polako traži nasljednika za Tim Duncana.

Blair vjerojatno neæe imati veliku minutažu u Spursima jer osim Tima Duncana, tu je i novopridošli Antonio McDyess. Blair æe uèiti od ova 2 ponajbolja krilna centra u zadnjem desetljeæu NBA lige.

“Nije bitno što se dogodilo na draftu. U timu sam koji ima sjajne igraèe, sjajnog trenera te sjajne navijaèe. Ne smijem se uopæe žaliti.”
, rekao je za kraj DeJuan Blair.

[embed:http://www.youtube.com/watch?v=NxxqEKssvgI]

Latest Posts

NE PROPUSTITE