Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Istraživanje: Deset najboljih igraèa u drugoj rundi drafta

NBA sezona je završila, Los Angeles Lakersi su prvaci, a dogaðaj koji slijedi ovaj tjedan æe sigurno utjecati na buduænost NBA lige. Možda ne veæ iduæe sezone, ali iduæih 4-5 sasvim sigurno. Radi se o NBA draftu. Tim povodom,1. hrvatski NBA portal vam donosi èlanak o 10 najboljih igraèa u drugoj rundi drafta. Igraèi od kojih se nije puno oèekivalo, ali koji su èesto znali zasjeniti one iz prve runde drafta. Donosimo vam 10 najboljih svih vremena od 1984. godine.

10. Cedric Ceballos

Iako je imao strašna zakucavanja, on nije bio samo zabavljaè publike. Draftali su ga Phoenix Sunsi kao 48. pick 1990. i on ih je vodio do NBA finala i pri tome je bilježio najbolji postotak šuta u momèadi. 1995. je bio All-star igraè i iste te godine kao èlan Los Angeles Lakersa je zabio 50 poena u 1 utakmici.

9. Michael Redd

Draftali su ga Milwaukee Bucksi kao 43. pick 2000., a kao rookie prosjeèno je postizao 2 poena po utakmici. Zatim je svake sezone poveæavao svoj prosjek da bi 2007. bilježio impresivnih 26,7 poena po utakmici. Pridružio se Kobe Bryantu i Gilbert Arenasu kao jedini igraè koji je 2 utakmice zaredom ubacivao više od 50 poena u sezoni 2006-07. Takoðer je na posljednoj Olimpijadi u Pekingu bio èlan zlatne amerièke košarkaške reprezentacije.

8. Jerome Kersey

Nakon sveuèilišta Longwood, draftali su ga Portland Trail Blazersi kao 46. pick 1984. Na sveuèilištu je bio poznat kao sjajan skakaè i izvanredan obrambeni igraè. 11 sezona je proveo u Porltandu da bi zatim otišao u San Antonio Spurse. Pri kraju karijere tamo je osvojio NBA prsten. U NBA ligi je proveo 17 sezona.

7. Rashard Lewis

Kada je vidio da je izabran tek u drugoj rundi drafta, Rashard Lewis je poèeo plakati. Uzeli su ga Sonicsi kao 32. pick 1998., no prosljedili su ga u Houston, njegov rodni grad. U zadnjih 11 sezona bio je dvostruki All-star igraè. Danas ima ugovor od 118 milijuna dolara u Magicu i jedan je od najboljih tricaša u ligi.

6. Mark Price

Draftali su ga Dallas Mavericksi 1986. godine kao 1. pick drugog kruga nakon 3 sezone na Georgia Tech sveuèilištu. Zatim su ga Mavsi poslali u Cleveland Cavalierse kojima je on pomogao da budu jedan od boljih timova na Istoku. 1993. uvršten je u 1. momèad lige, a njegovih 90,3 % sa linije slobodnog bacanja je rekord NBA lige.

5. Carlos Boozer

Birali su ga Cleveland Cavaliersi 2002. kao 35. pick, no zbog problema sa ugovorom ubrzo odlazi u Utah Jazz. Iako su ga ozljede dosta koštale neigranja, on je poznat kao sjajan igraè na niskom postu i odlièan skakaè. Dvostruki je All-star igraè i èlan amerièke zlatne košarkaške reprezentacije sa Olimpijade u Pekingu.

4. Jeff Hornacek

Nitko nije ni obraæao preveliku pažnju na njega dok je igrao na sveuèilištu Iowa. 1986. su ga kao 46. izbor uzeli Phoenix Sunsi. Ubrzo je izgradio reputaciju kao sjajan šuter sa distance. Nakon igranja u Phoenixu i Philadelphiji, pridružio se Karl Malonu i John Stocktonu u Utah Jazz. Bio je pobjednik natjecanja u tricama 1998. i 2000.

3. Gilbert Arenas

Draftali su ga Golden State Warriorsi 2001. Poznat je kao Agent Zero. Kad je došao u NBA ligu pokazao je svima što može. Jedan je od najboljih clutch šutera u ligi. 2003. dobio je nagradu za igraèa koji je najviše napredovao. Trostruki je All-star igraè, a oèekujemo njegov povratak nakon operacije koljena zbog koje je propustio gotovo cijelu sezonu.

2. Dennis Rodman

On nije znao šutirati niti je htio. No Rodman je znao sve ostalo što bi se od njega tražilo. 1986. draftali su ga Detroit Pistonsi. Iako je bojao kosu, to nije utjecalo da bude jedan od najboljih obrambenih igraèa. Osvojio je 5 NBA prstena sa Pistonsima i Bullsima, dva puta je bio najbolji obrambeni igraè godine, sedam puta je bio u prvoj obrambenoj NBA petorki. U svojih 13 NBA sezona, prosjeèno je ostvarivao 13,1 skok po utakmici.

1. Manu Ginobili

1999. su ga kao tek 57. pick birali San Antonio Spursi, no ostavili su ga još koju godinu u Španjolskoj da sazrije. Èim je došao u Spurse, u svojoj rookie sezoni, osvojio je naslov prvaka. Bio je napadaè, šuter, playmaker, strijelac. Roðeni je pobjednik, sa rodnom Argentinom bio je svjetski i olimpijski prvak, a sa Spursima trostruki NBA prvak. Koliko je važan za Spurse govori to da kad god on nije zdrav, Spursi nisu u utrci za prvaka.

Latest Posts

NE PROPUSTITE