Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Istraživanje: Pistonsi vide veliku nadu u svojim mladim igraèima

Detroit Pistonsi su velika i ponosna franšiza. Bili su nekoliko puta na samom vrhu, a svake se godine od njih oèekuje da budu meðu najboljima. Biti na dnu nije ono što Joe Dumars želi.

Kao što se oèekivalo, Pistonsi su krenuli sa izgradnjom nove momèadi. Doveli su novog trenera Johna Kuestera, potpisali dva slobodna igraèa, Ben Gordona i Charlie Villanueva te tako žele pomladiti svoju veteransku momèad.

NBA ljetna liga u Las Vegasu je prilika za mlade igraèe da se dokažu. Pistonsi imaju èak 4 novaka ove sezone. To su Austin Daye (15. pick drafta), zatim igraèi iz druge runde drafta DaJuan Summers, Jonas Jerebko i Deron Washington koji je bio izabran prošle godine, ali je igrao u Grèkoj cijelu sezonu.

“Želimo dobiti mlade, atletske košarkaše i to je ono što vidimo u ovoj èetvorici. Èini nam se da bi ove igraèe mogli poslati da igraju 2-3 razlièite pozicije na terenu i to je ono prema èemu težimo.”
izjavio je Dumars.

Sva èetvorica su sudjelovala u pobjedi protiv Toronta 91-87 tako da su zajedno zabili 63 poena i imali 27 skokova. Najviše se istaknuo Austin Daye sa 19 poena i 8 skokova za 40 minuta provedenih na terenu.

“Ne smijem imati prevelika oèekivanja. Moj glavni cilj je biti sve bolji iz utakmice u utakmicu. Nije bitno igram li 20 ili 30 minuta po utakmici. Ako uopæe igram i napredujem iz utakmice u utakmicu ja sam sretan.” rekao je Daye, 211 cm visoki krilni centar.

Deron Washington je zagrijao publiku sa nekoliko atraktivnih zakucavanja. 201 cm visoki Washington je zabio 13 poena i uhvatio 6 lopti.

Šveðanin Jonas Jerebko je zabio 12 poena i uhvatio 7 lopti. Igrao je centra i krilnog centra. Trener Pistonsa na ljetnoj ligi Darrell Walker je bio impresioniran kako Jarebko dobro igra obje pozicije.

“On je dobar košarkaš, a ima tehniku za koju mnogi igraèi trebaju 2 ili 3 godine da je dobiju.” rekao je Walker.

DaJuan Summers se u prvoj utakmici istaknuo kao prvi strijelac sa 24 poena da bi protiv Toronta zabio 19 i uhvatio 6 lopti. Igra poziciju krila, visok je 203 cm, a jednako se dobro snalazi u reketu kao i iza linije za 3 poena.

Walker je još dodao: “Svi imaju dobre ruke. Svi mogu dosta trèati, a dva krilna centra mogu šutirati i izvan reketa vrlo dobro.”

“I dalje imamo sjajne igraèe kao što su Rip Hamilton, Tayshaun Prince i Charlie Villanueva, no to ne znaèi da naši mladi igraèi neæe dobiti priliku. Mislimo da oni mogu dobro doprinjeti našoj momèadi”
, izjavio je za kraj Joe Dumars.

Latest Posts

NE PROPUSTITE