Sunday, May 22, 2022

ZADNJE OBJAVE

Istraživanje: Pistonsi vide veliku nadu u svojim mladim igraèima

Detroit Pistonsi su velika i ponosna franšiza. Bili su nekoliko puta na samom vrhu, a svake se godine od njih oèekuje da budu meðu najboljima. Biti na dnu nije ono što Joe Dumars želi.

- Advertisement -

Kao što se oèekivalo, Pistonsi su krenuli sa izgradnjom nove momèadi. Doveli su novog trenera Johna Kuestera, potpisali dva slobodna igraèa, Ben Gordona i Charlie Villanueva te tako žele pomladiti svoju veteransku momèad.

NBA ljetna liga u Las Vegasu je prilika za mlade igraèe da se dokažu. Pistonsi imaju èak 4 novaka ove sezone. To su Austin Daye (15. pick drafta), zatim igraèi iz druge runde drafta DaJuan Summers, Jonas Jerebko i Deron Washington koji je bio izabran prošle godine, ali je igrao u Grèkoj cijelu sezonu.

“Želimo dobiti mlade, atletske košarkaše i to je ono što vidimo u ovoj èetvorici. Èini nam se da bi ove igraèe mogli poslati da igraju 2-3 razlièite pozicije na terenu i to je ono prema èemu težimo.”
izjavio je Dumars.

Sva èetvorica su sudjelovala u pobjedi protiv Toronta 91-87 tako da su zajedno zabili 63 poena i imali 27 skokova. Najviše se istaknuo Austin Daye sa 19 poena i 8 skokova za 40 minuta provedenih na terenu.

- Advertisement -

“Ne smijem imati prevelika oèekivanja. Moj glavni cilj je biti sve bolji iz utakmice u utakmicu. Nije bitno igram li 20 ili 30 minuta po utakmici. Ako uopæe igram i napredujem iz utakmice u utakmicu ja sam sretan.” rekao je Daye, 211 cm visoki krilni centar.

Deron Washington je zagrijao publiku sa nekoliko atraktivnih zakucavanja. 201 cm visoki Washington je zabio 13 poena i uhvatio 6 lopti.

Šveðanin Jonas Jerebko je zabio 12 poena i uhvatio 7 lopti. Igrao je centra i krilnog centra. Trener Pistonsa na ljetnoj ligi Darrell Walker je bio impresioniran kako Jarebko dobro igra obje pozicije.

“On je dobar košarkaš, a ima tehniku za koju mnogi igraèi trebaju 2 ili 3 godine da je dobiju.” rekao je Walker.

DaJuan Summers se u prvoj utakmici istaknuo kao prvi strijelac sa 24 poena da bi protiv Toronta zabio 19 i uhvatio 6 lopti. Igra poziciju krila, visok je 203 cm, a jednako se dobro snalazi u reketu kao i iza linije za 3 poena.

Walker je još dodao: “Svi imaju dobre ruke. Svi mogu dosta trèati, a dva krilna centra mogu šutirati i izvan reketa vrlo dobro.”

“I dalje imamo sjajne igraèe kao što su Rip Hamilton, Tayshaun Prince i Charlie Villanueva, no to ne znaèi da naši mladi igraèi neæe dobiti priliku. Mislimo da oni mogu dobro doprinjeti našoj momèadi”
, izjavio je za kraj Joe Dumars.

Latest Posts

NE PROPUSTITE