Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Vrdoljak: “Indiana je kao Zadar”

Ovog puta smo razgovorali sa Ivanom Vrdoljakom, košarkaškem sveuèilišta Vincennes iz Indiane, koji nam je otkrio da æe u slijedeæoj sezoni odvojiti malo svojeg vremena za pokoju kolumnu. U intervjuu za našu stranicu nam je isprièao kako je Indiana slièna Zadru, odnosno da su zaljubljeni u košarku.

Živiš u BiH gdje si napravio i svoje prve košarkaške korake. Što je prevagnulo da si se odluèio za košarku i kako bi opisao svoj košarkaški put sve do odlaska preko bare?
Da, živim u BiH gdje sam i poèeo trenirati košarku. Za košarku sam se odluèio najviše na nagovor obitelji i prijatelja jer sam bio poprilièno visok za svoje godine. Prvi koraci su bili u KK Troglavu iz Livna, a nastavio sam u sarajevskoj Bosni kao kadet i dvije juniorske godine u KK Širokom i mogu reæi da je bilo jako dobro i zanimljivo.

Koliko je teško bilo odluèiti se za put sa one strane Atlantika, je li bilo straha?
Naravno da je bilo teško odluèiti jer nije to laka odluka kad znaš da ideš u drugi svijet i da ideš sasvim sam.

Kako bi opisao svoj put do sadašnjega sveuèilišta, jesi li odmah došao u Indianu?
U Indianu sam došao izravno na Vincennes University i nisam pohaðao nikakve škole tj. nisam išao u high school.

Kako si zadovoljan sa školom gdje sada studiraš i naèinom života u nama poznatoj, mirnoj Indiani?
Mogu reæi da sam školom zadovoljan, trebalo je malo vremena za engleski, ali sada je sve ok. Naèin života je totalno drugaèiji od našeg, ali i na to se navikneš kao i na sve ostalo.

Evo poznato je da u svim filmovima kažu da je Indiana grad košarke odnosno mi bi rekli hrvatski Zadar, je li to doista tako?
Indiana je jedna jako mirna država, ali sigurno je da je nešto poput Zadra u Hrvatskoj jer svi su ludi za košarkom i siguran sam da dosta ljudi redovno prati košarkaške utakmice.

Ima li u NCAA ligi i drugih igraèa iz BiH i je li se èuješ s njima?
Da, sigurno da ima kvalitetnih igraèa iz BiH koji igraju u NCAA i kontakt održavamo redovno isto kao i sa ostalim igraèima sa prostora bivše Jugoslavije.

Za kraj nam reci da li pratiš naš portal?
Moram priznati da redovno ulazim na vašu stranicu i da pratim sve vaše èlanke.

Latest Posts

NE PROPUSTITE