Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Iverson: Detroit najgora godina u karijeri

Aktualni košarkaš Memphis Grizlliesa, Allen Iverson, nazvao je svoju jednu sezonu u Detroit Pistonsima “najgorim dijelom svoje karijere”. Takoðer, tvrdi da mu je vodstvo ekipe zajedno s trenerom Michaelom Curryem lagalo o ulasku s klupe umjesto igranju u prvoj petorci.

“Rekli su mi izravno da nikada ne bi toliko omalovažavali moju karijeru tako da me stave da ulazim s klupe“, rekao je Iverson za ESPN. “To su mi rekli izravno. Nakon toga o tome više nisam ni razmišljao. Vratio sam se igranju. Onda su mi došli i rekli da je najbolje za momèad da ja ulazim s klupe kao zamjena za Ripa. Pa su mi rekli ako ne budem zadovoljan s tim da æe momèad prihvatiti moje neigranje. Tada sam shvatio da je ovo najgora sezone moje karijere.“

Iverson je rekao da je bio sretan kad je zamjenjen iz Denvera u Detroit 3. studenog 2008. “Razgovarao sam sa svojim menadžerom i složili smo se da je to najbolja situacija za mene.” Situacija se pogoršala kad je Iverson èuo da klub želi da u igru ulazi s klupe. Prije te sezone startao je u 824 od svojih 829 utakmica u karijeri.

“Da ste vi glavni trener, što bi vas natjeralo da pomislite da ja želim biti ovdje meðu ovim momcima unatoè tome što oni ne žele biti sa mnom u toj situaciji? Nikad nisam bio u momèadi gdje mi je trener rekao da su momci odustali od mene. Nemam ništa loše reæi o organizaciji, pogotovo o Joeu Dumarsu. On nije bio dio problema kojeg sam imao u Detroitu.“

Iverson je propustio 16 utakmica pri kraju sezone zbog ozljede leða te se vratio u 3 utakmice gdje je ušao s klupe. Propustio je zadnjih 7 utakmica i cijelu playoff seriju protiv Clevelanda. Nakon toga trener Curry biva otpušten.

The Answer je ovog ljeta potpisao jednogodišnji ugovor s Memphisom vrijedan 3,1 milijun dolara, koji otvara sezonu 28. listopada domaæinskom utakmicom upravo protiv Detroita.

“Moramo pobjeðivati utakmice, jer ako izgubimo i ja postignem najviše poena, reæi æe da puno trošim lopte. Ako izgubimo, a ja ne dam najviše poena, reæi æe da trebam davati više poena. Zato moram prihvatiti ove momke i s njima pobijediti u što više utakmica.”

Takoðer, rekao je da vjeruje da æe Memphis biti momèad za playoff: “Ne bih bio zadovoljan samo s tim. I želim da to oni znaju. Da, možemo doæi do playoffa. I ako budemo izbaèeni to æe biti dobra sezona za njih, ali ne za mene. Dajem do znanja momcima da nisam ovdje zbog playoffa. Sve što želim je da mi vjeruju i da vjeruju da æu uèiniti sve da ih odvedem na pravo mjesto.”

Razgovor je završio s izjavom da više nikome ne treba ništa dokazivati – ni medijima ni kritièarima.

Latest Posts

NE PROPUSTITE