Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Iverson odlazi u mirovinu?

Izvor upoznat sa situacijom rekao je kako Allen Iverson razmišlja o odlasku u mirovinu, ako se ne vrati u Memphis Grizzliese.

Iverson je u subotu dobio dozvolu od vlasnika Grizzliesa, Michaela Heisleya, da napusti momèad zbog osobnih problema. Stres uzrokovan tim obiteljskim problemom, uz Iversonovu frustraciju sa ulogom zamjene u momèadi, mogao bi rezultirati završetkom njegove 14-godišnje NBA karijere.

Heisley je rekao kako nije dobio nikakvu indikaciju da Iverson razmišlja o mirovini, i nada se da æe se on vratiti u momèad. “Mislim da, ako razmišlja o mirovini, prvo bi mene obavijestio o tome,” rekao je Heisley. “Oèekujem da se vrati. Ako se ipak umirovi, biti æu strašno razoèaran. Osjeæam se loše jer mislim da ne bi na ovaj naèin trebao završiti karijeru.”

Iverson, koji je otputovao iz Los Angelesa svojoj kuæi u Atlanti za vikend, dobio je dozvolu na neogranièeno izbivanje sa treninga. Nije tražio zamjenu, ni raskid ugovora. Sa Grizzliesima ga veže jednogodišnji ugovor vrijedan 3.1 milijuna dolara, a ne može biti zamijenjen u drugu momèad prije 15. prosinca.

Prije napuštanja Grizzliesa, Iverson je dao do znanja da æe stvarati probleme momèadi. Takoðer je bio ljut na primjedbu kako bi se trebao uklopiti u momèad. “Ne pokušavam otkriti kako mogu doprinjeti momèadi,” rekao je Iverson za Associated Press uoèi poraza od Lakersa prošlog petka. “Ja doprinosim svojoj momèadi igrajuèi. To je to. Ne moram to otkrivati. Oèito su potpisali ugovor samnom s nekim razlogom. Gledali su kako igram posljednjih 13 godina i znaju što radim na košarkaškom terenu. Zato ne moram otrivati na koji æu naèin igrati, ili nešto slièno. Samo moram igrati košarku.”

Nitko nije rekao kako je Iversonova uloga zamjene trajna. Ipak, on je veæ pokazao kako ima problema sa prihvaæanjem uloge zamjene dok je igrao za Detroit Pistonse. Jednom prilikom je izjavio kako bi se raðe umirovio nego bio zamjena.

Vlasnik Grizzliesa nada se da do toga ipak neæe doæi. “Nadam se da neæe otiæi u mirovinu,” kaže Heisley. “Zaista se nadam da æe se vratiti i igrati za nas. Ostalo je još mnogo igre u njemu.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE