Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Iverson: Pokušali su me zgaziti i dokrajèiti, ali…

Allen Iverson, 34-godišnji NBA košarkaš i drugi najbolji strijelac meðu aktivnim igraèima, potpisao je prije nekoliko dana jednogodišnji ugovor s Memphisom.

Jedanaest najboljih sezona Iverson je proveo u Philadelphiji, klubu koji ga je 1996. godine izabrao kao prvi “pick” na draftu, a s kojim je kasnije u karijeri igrao i veliko Finale NBA lige.

Potom se preselio u Denver i tijekom prošle sezone u Detroit, što je bio veliki korak unatrag u sjajnoj karijeri. Naime, Detroitovo okruženje ga nije prihvatilo, a Iverson je sve èešæe utakmice gledao s klupe, te je na kraju sezone postao slobodan igraè.

Pregovarao je uglavnom s manjim klubovima NBA lige i na kraju je odluka donesena: prijelaz u Memphis.

– Naredna sezona je za mene jako osobna. Nemojte shvatiti da æu u Memphisu igrati privatne utakmice, igrat æu samo za dobrobit kluba, ali moram i neke osobne stvari razriješiti – rekao je Iverson i pojasnio:

– Èitao sam u posljednje vrijeme novine, gledao TV. Željeli su me slomiti, zgaziti i dokrajèiti. Govorili su o meni kao bivšem igraèu, kao èovjeku koji je izgubio glavu i razum. Osjeæam se kao da sam tek došao u NBA ligu, kao da sam novak, ali to mi daje neprocjenjivu snagu – rekao je Iverson.

U Memphisu mu neæe biti lako. To je klub koji je prošle sezone ostvario peti najgori omjer regularnog dijela sezone (24-58). Nikada u karijeri nisu dobili niti jednu utakmicu doigravanja, a zadnji put su u doigravanju bili 2006. godine.

Latest Posts

NE PROPUSTITE