Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Iverson sve bliže novom klubu

Jedan od najatraktivnijih ovoljetnih slobodnih igraèa Allen Iverson još uvijek je bez kluba. On tvrdi da æe se to ubrzo promijeniti.

Osmerostruki All-Star Allen Iverson prošle sezone odigrao je daleko najslabiju sezonu u karijeri. Momèad koja je godinu ranije završila na drugom mjesto Istoka, Detroit Pistonse, svojim lošim izvedbama srozao je na osmo mjesto iste konferencije. Kako se pretpostavljalo GM Pistonsa Joe Dumars nije mu ponudio novi ugovor tako da je jedan od najpopularnijih košarkaša prošlog desetljeæa još uvijek bez kluba. Sama ta informacija dovela je do mnogo špekulacija o nastavku njegove karijere. Mnogi su veæ pomalo prestali vjerovati u njega kao ozbiljnog NBA košarkaša i zakljuèili kako æe otiæi u mirovinu. Iverson je te informacije ovog tjedna porekao preko sve popularnijeg Twittera. Preko istog izvora iznio je par zanimljivosti. Istaknuo je kako je spreman za novu sezonu i da se osjeæa jako dobro nakon lanjskih ozljeda leða. Kao nove destinaciji u karijeri vidi Charlotte, New York ili Miami te samo èeka da njegovi ljudi dogovore prihvatljive uvjete. Posebno istièe kako je uzbuðen i željan košarke kao i na dan drafta 1996. godine kada su ga prvim pickom odabrali 76ersi.

Charlotte Bobcatsi veæ su ranije pokazali interes za Iversona. Njihov trener Larry Brown priznao je kako bi volio vidjeti Iversona u svom timu ali i kako postoje realne prepreke da do toga doðe. Pritom je mislio na gužvu koju ima na bekovskim pozicijama. Kad bi Iverson došao u Bobcatse morao bi se boriti za minute s Raymondom Feltonom, D.J. Augustinom i Rajom Bellom. Kad bi se taj problem riješio, jer spominjalo se moguænost razmjene R. Bella koji je u zadnjoj godini ugovora, preostaje još financijski problem. Bobcatsi ne mogu ni izbliza ponuditi Iversonu ugovor kakav je imao prošle godine a i vlasnik kluba Bob Johnson prodaje franšizu te se smatra kako æe ga GM ekipe Michael Jordan teško nagovoriti na dovoðenje Iversona ili bilo kojeg drugog atraktivnog pojaèanja.

Za razliku od Charlotte , New York Knicksi porekli su interes za èetverostrukim najboljim strijelcem NBA lige. Iako se pretpostavlja da bi Iversonu dobro odgovarao D’Antonijev stil košarke i njegov dolazak ne bi ugrozio moguænost dovoðenja atraktivnih free agenta slijedeæeg ljeta, tvrde da nisu zaiteresirani. Pokušat æe dovesti Ramona Sessionsa iz Bucksa kako bi pokrpali bekovske pozicije.

Predsjednik Miami Heata Pat Riley volio bi vidjeti Iversona u svom sastavu ali i njih pritišæu ekonomski problemi. Veæ su 3 milijuna $ iznad dozvoljenog iznosa tako da ako potpišu Iversona morat æe potrošiti istu kolièinu novca na porez koliko æe plaèati i košarkašu. Taj problem mogao bi nestati ako se riješe Udonisa Haslema i njegovog ugovora od 7.1 milijuna $. Tako da bi osim dovoðenja Iversona dobili i više prostora za razvoj Michaela Beasleyja.

Osim navedenih ekipa za Iversona su interes još pokazali Memphis Grizzlies i Los Angeles Clippersi. Memphis bi možda èak bio najbolja opcija za Iversona. Njegova karizma bi vjerojatno popunila kronièno praznu dvoranu  Grizzliesa. Na bekovskim pozicijama njihova rješenja se svode samo na mlade Mikea Conleyja i O.J. Mayoa tako da bi Iverson mogao dobivati i po tridesetak minuta po utakmici u dresu Grizzliesa dok bi se u Clippersima morao boriti za minute na parketu. Isto tako postavlja se pitanje kako bi njegov dolazak utjecao na talentiranog Erica Gordona. Bio je èak planiran dolazak Iversona u Los Angeles na sastanak s èelnicima Clippersima ali sastanak je otkazan odmah nakon dovoðenja Rasuala Butlera u Clipperse iz Hornetsa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE