Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Ivica Zubac: Coach Rivers mi je rekao da očekuje od mene da zabijam trice

Ivica Zubac je u intervjuu novinaru The Athletica, Jovanu Buhi, izjavio kako mu je trener Clippersa, Doc Rivers, rekao da od njega očekuje da šutira i zabija trice.

Već sam obavio razgovor s (trenerom) Docom. To će u osnovi biti da ako će on htjeti da šutiram trice, onda ću ih i šutirati. Rekao je da ako budem bio u prilici, jednostavno moram imati samopouzdanja i da samo šutnem i pustim loptu da leti. Znam svoje dobre strane, znam da moram biti u reketu, znam da moram zaštititi obruč, da moram postaviti čvrste blokove, zakucati, osvojiti skok i slične stvari. Isto tako mogu reći da sam naporno radio na svom šutu za tri poena pa ako će Doc htjeti da šutiram, a vjerujem da će u nekom trenutku htjeti da ja raširim u napadu, mislim da ću moći to učiniti.

Zubac je komentirao i doigravanje, u kojem su Clippersi igrali protiv Warriorsa. Govorio je i o tome što je naučio u toj playoff seriji?

Bilo je teško, to je sigurno. Mislio sam da će biti kao u regularnom dijelu sezone. Mnogi su rekli da je puno teže, da je u playoffu jednostavno drugačije. Ja sam rekao: Ne može biti toliko drugačije. Ali stvarno je bilo. Uvidio sam da moram raditi na nekim stvarima kako bih bio spreman sljedeći put, jer mi se to više ne može dogoditi. Znam da je Golden State počeo igrati s više niskih igrača u petorci i zbog toga puno centara dobiva manje minuta protiv Warriorsa te oni ostanu na klupi. Ali sljedeći put moram biti spremniji igrati protiv nižih igrača ili bilo kojeg napada koji će imati. Na tome sam radio u cijelom offseasonu, da uđem u bolju formu i budem brži i eksplozivniji. Pokušavam ojačati kako bih mogao pomoći svojoj momčadi kada neka momčad igra s puno niskih igrača.

Latest Posts

NE PROPUSTITE