Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Ivica Zubac na trade listi

Približavanjem datuma do kojeg franšize u NBA-u mogu razmjenjivati igrače (ove godine je to 7.2.), znači i mnogo špekulacija i tračeva oko igrača koji bi mogli promijeniti sredinu. A pogotovo ako igrate za Lakerse koji ne igraju naročito bajno u posljednje vrijeme. Upravo se u toj situaciji našao 21-godišnji hrvatski centar Ivica Zubac. Iako igra odlično u zadnje vrijeme (prosjeci u 11 siječanjskih utakmica su mu 11 poena i 5 skokova za 15 minuta na terenu), Lakersi još nisu odlučili što s njim. Na ljeto mu moraju poslati kvalifikacijsku ponudu u visini od 1.9 milijuna američkih dolara žele li zadržali još jednu sezonu ili u suprotnom Zubac postaje slobodan igrač.

Stoga se u LA-u još nećkaju i važu ponude (osim Zubca na trade listi su i Josh HartMoritz Wagner, a i Kentavious Caldwell-Pope bi mogao uletiti u neki veći dogovor) te se sigurno ne bi protivili ako bi mogli dobiti solidnog veterana za jednog ili možda dva mlada igrača. Dolaskom LeBrona Jamesa doigravanje je postalo imperativ i ljudi iz Lakersa će mu zasigurno potražiti pomoć, ponajviše na pozicijama 1 i 5 koje su postale deficitarne, što ozljedama, što lošim slaganjem momčadi.

Ono što će u LA-u najviše paziti jest financijska fleksibilnost za ljetne mjesece jer će mnogi NBA igrači postati slobodni i tu će ganjati svoje najveće pojačanje. Izbori na draftu ili veteran kojemu ugovor ističe na ljeto i može odmah pomoći u borbi za playoff jesu ono što će Lakersi tražiti. Neka od imena koja se spominju su crnogorski centar iz Orlando Magica Nikola Vučević, kojem ugovor ističe na ljeto, i bek šuter Washington Wizardsa Bradley Beal, ali to treba uzeti s dozom sumnje budući da će za njih morati dati puno više. Što se Zupca tiče, mogao bi vrlo lako završiti u nekoj od ekipa kojoj treba energični centar s klupe koji ne košta puno, a imaju što ponuditi momčadi iz Californije. Ozljedama i lošom formom JaValea McGeea Tysona Chandlera, Zubac se pokazao kao odlično i trenutno prvo riješenje na petici što mu svakako podiže vrijednost u eventualnoj razmjeni. Ove sezone je dokazao da mu je mjesto u NBA ligi te je pronašao svoju ulogu u kojoj se dobro osjeća. Jedino što nam preostaje je čekati i vidjeti hoće li nakon Darija Šariča još jedan naš igrač promijeniti sredinu u ovoj sezoni.

Latest Posts

NE PROPUSTITE