Ivica Zubac: Vjerujem da su Lakersi shvatili što su izgubili

“LeBron mi je puno pomogao, vjerujem da su Lakersi shvatili što su izgubili”, poručio je za RTL Ivica Zubac o svom prelasku u Clipperse.

Hrvatski centar visok 216 centimetara u pauzi od košarke posjetio je Zagreb i otkrio koliko je zadovoljan proteklom sezonom.

I kad ne igra, ne odvaja se od lopte

Ivica Zubac veliki je hit u Los Angelesu. Ove godine promijenio je klub, ali ne i grad. Zanimljivo, od njegova dolaska, Clippersi idu samo prema gore, a bivši Lakersi upravo suprotnim smjerom.

“Bio je dobar osjećaj vidjeti da te ljudi cijene i da vide što su izgubili i da moja ekipa sa mnom igra sve bolje i bolje, a da moja bivša ekipa nije ista kao kad sam ja bio tamo”, rekao je Zubac.

Ali zato je ostvario lijepo prijateljstvo. Savjete je dobivao od najboljeg košarkaša današnjice – LeBrona Jamesa.

“Vjerovao je u mene, govorio mi da ću dobiti svoju šansu i da vidi u meni potencijal. Kad sam počeo dobro igrati, bio je iza mene sto posto, kad se ozlijedio, sjeo bi pored mene i objasnio stvari koje nisam dobro napravio i kako da ih popravim.”

A onda je za Božić srušio Golden State. Protiv aktualnih prvaka prije mjesec dana je igrao i u doigravanju te u samoj jednoj četvrtini skupio 14 skokova, što nikome u playoffu nije pošlo za rukom čak 16 godina.

“Malo sam bio frustriran jer nisam igrao puno u playoffu. Igrao sam tu zadnju četvrtinu, rekao sam sam sebi da idem na svaki skok, tko god me bude čuvao”, rekao je Zubac.

Ovakav inat potreban je i hrvatskoj reprezentaciji koja ni s četiri NBA igrača nije uspjela izboriti Svjetsko prvenstvo. Ovoga ljeta Zupca neće biti jer potpisuje novi ugovor s Clippersima.

“Ovo ljeto ima ljetna liga koja se igra, to neću moći zbog potpisivanja ugovora, ali to rezultatski nije važno, ali sve sljedeće reprezentativne obaveze sam na raspolaganju”, poručio je Zubac.