Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Ivica Zubac:”Moja inspiracija bio je Zoran Planinić”

Gostujući u Legit Check podcastu, hrvatski reprezentativac i košarkaš Los Angeles Clippersa, Ivica Zubac, progovorio je o tome kako mu je njegov rođak, Zoran Planinić, bio dokaz i inspiracija kako i on može jednog dana doći do NBA lige.

„Ono što me zaista usmjerilo prema košarci je situacija kada je 2003. godine moj rođak Zoran Planinić draftiran. On dolazi iz istog mjesta gdje sam i ja odrastao i to mi je pokazalo da tako nešto mogu i ja ostvariti. Ako on to može, mogu i ja. To mi je bila najveća motivacija.“ – rekao je centar Clippersa.

Planinić je te godine izabran kao 22. pick od strane Netsa, a trinaest godina kasnije Zubac je biran u drugoj rundi, kao 32. pick od strane Los Angelesa Lakersa. Obojica su rođena u Mostaru, ali dolaze iz Čitluka.

„U pojedinim trenucima sve to je izgledalo nemoguće, ali na kraju se isplatilo. S 14 godina otišao sam živjeti u Zagreb i tada je sve postalo ozbiljnije. Kada sam došao u glavni grad, počeo sam igrati i za hrvatsku reprezentaciju.“ – ispričao je Zubac.

Ivica Zubac je ove sezone u dresu Clippersa bio na prosjeku od 8 poena, 7.2 skoka i 1.1 asistencije.

Latest Posts

NE PROPUSTITE