Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Izabran novi trener Detroit Pistonsa

Lawrence Frank, bivši trener New Jersey Netsa, analitièar za NBA TV i glavni pomoænik Doca Riversa, novi je trener Detroit Pistonsa s kojima je dogovorio èetverogodišnju suradnju. Ugovor koji æe Frank potpisati sljedeæi tjedan mu zapravo garantira tri sezone na mjestu trenera, èetvrta je takozvani team option, što znaèi da æe vodstvo kluba ovisno o njegovim rezultatima odluèiti o tome hoæe li ga zadržati  posljednju godinu ili otpustiti.

Prvi intervju za ovaj posao Frank je odradio još u lipnju,  a posao mu je ponuðen prošli tjedan. Konkurenti su mu bili bivši trener Atlanta Hawksa Mike Woodson, legendarni centar Pistonsa iz njihove iz bad boys ere Bill Laimbeer, legenda Knicksa Patrick Ewing te Kelvin Sampson, pomoæni trener Houston Rocketsa.

Pri svakom sastanku sa Joeom Dumarsom, predsjednikom košarkaških operacija Pistonsa i takoðer njihovim igraèem iz bad boys ere, Frank je prema navodima klupskog osoblja vodio ekstenzivne razgovore o procesu rekonstrukcije kroz koji Pistonsi trenutno prolaze buduæi da zadnje dvije sezone nisu izborili doigravanje.  Dumars je Franku takoðer objasnio da želi da se igra momèadi usmjeri i da se roster prilagodi prema pridošlicama Gregu Monroeu i Brandonu Knightu, od kojih organizacija Pistonsa oèito mnogo oèekuje.

Franku su prednost pred konkurencijom  zasigurno dale preporuke Roda Thorna, sadašnjeg predsjednika Philadelphia 76ersa i Frankovog šefa dok je bio trener Netsa te Doca Riversa èiji je glavni pomoænik Frank bio nakon odlaska Toma Thibodeaua u Chicago. Sam Frank je naglasio koliko mu je sezona pod Docom pomogla da shvati i razvije dinamiku odnosa trener – igraè, što æe biti važan segment posla, kako njegovog, tako i svakog buduæeg trenera Pistonsa, buduæi da njegov prethodnik, John Kuester i nije vodio previše raèuna o tome i došao je u sukob sa nekolicinom igraèa, od kojih je najzvuèniji bio onaj sa veteranom Richardom “Ripom” Hamiltonom.

Latest Posts

NE PROPUSTITE