Saturday, June 22, 2024

ZADNJE OBJAVE

Izabrana najbolja NBA momčad prošlog desetljeća

Steph Curry, James Harden, LeBron James, Kevin Durant i Kawhi Leonard čine prvu petorku proteklog desetljeća.

Uzimajući u obzir rezultate od sezone 2009./10. pa sve do kraja 2018./19. stručnjaci i analitičari sa službenog portala NBA.com i NBA TV izabrali su igrače koji su obilježili minulo desetljeće.

Na osnovu svega pokazanog u posljednjih deset godina, u prvu momčad su izabrani Steph Curry, James Harden, LeBron James, Kevin Durant i Kawhi Leonard.

U objašnjenju se ističe da je Curry promjenio igru u minulom desetljeću, te da se probio kao jedan od najboljih ‘tricaša’. Harden je ponio zvanje najkorisnijeg igrača, a postao je i košarkaš koji je u najviše utakmica postigao 50 ili više poena. Leonard je mjesto u prvoj petorci zaslužio kao dvostruki MVP finala i jedan od najboljih obrambenih igrača. Durant, koji je također dva puta dobio pojedinačno priznanje u finalima, istaknuo se kao igrač koji je u prosjeku postizao najviše poena u posljednjih deset godina (28). Za LeBrona se navodi da je postao lice lige u tom periodu, o čemu svjedoči podatak i da je tri puta bio MVP.

https://twitter.com/NBA_AU/status/1158562347469824001

U drugoj momčadi našli su se Chris Paul, Russell Westbrook, Anthony Davis, Blake Griffin i Carmelo Anthony. Treću momčad čine Dwayne Wade, Kobe Bryant, Paul George, LaMarcus Aldridge i Giannis Antetokounmpo.

Kako se navodi, nije riječ o službenim priznanjima od strane najjače lige svijeta.

Izvor: Sportklub

Latest Posts

NE PROPUSTITE