Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Izabrane najbolje obrambene petorke lige

Bek Memphis Grizzliesa Tony Allen i krilo Miami Heata LeBron James predvode ovogodišnju klasu obrambenih igrača koji su dobili mjesta u najboljim defenzivnim petorkama lige. Allen je skupio 53 ukupna boda, dok je James imao jedan manje, 52 boda. Oba igrača su skupila 25, od ukupnih 30 glasova za prvu petorku.

Osim Allena i Jamesa, u najbolju obrambenu petorku lige su izabrani razigravač Chris Paul (37 bodova, 15 glasova za prvu petorku) i visoko krilo Serge Ibaka (46 bodova, 17 glasova za prvu petorku). Prvu ekipu su zaokružila dva centra, Tyson Chandler i Joakim Noah, koji su dobili isti broj bodova (24 boda i osam glasova za prvu petorku), pa se ove godine najbolja petorka lige zapravo sastoji od šest igrača.

Tony Allen je u dresu Grizzliesa bio dio najbolje obrambene momčadi lige koja je dopuštala samo 89,3 poena po utakmici, najniže u NBA ligi. Ako ćemo gledati preciznu statistiku, Grizzliesi su za vrijeme Allenovog boravka na parketu primali 94,3 poena po 100 napadačkih pozicija protivnika, dok su s njim na klupi primali čak 101,1 poen, što je ogromna razlika.

James je ove sezone osvojio svoju četvrtu MVP nagradu, a Miami Heat je predvodio do 66 pobjeda u regularnoj sezoni. U obrambenom dijelu, James je u 17 utakmica imao 3 ukradene lopte, dok je u 10 utakmica imao i 2 blokade i 2 ukradene lopte.

Ibaka je bio vodeći bloker lige (3,03), dok je Chris Paul bio najbolji u prosjeku ukradenih lopti (2,41) već treću sezonu zaredom i čak peti put u karijeri. Chandler i Noah su itekako bitni kotačići Knicksa i Bullsa, dvije ekipe koje su među sedam najboljih obrambenih momčadi lige.

Druga obrambena petorka se sastoji od Averya Bradleyja (10 glasova za prvu petorku), Mikea Conleya (4 glasa za prvu petorku), Paula Georgea i Tima Duncana (oba po 3 glasa za prvu petorku) te centra Marca Gasola koji je bio najbolji obrambeni igrač godine, ali je dobio samo 5 glasova za prvu petorku.

Glasalo je 30 glavnih trenera svih NBA ekipa, koji nisu smjeli odabirati igrače iz svojih stožera. Dva boda su se dobivala za glas u prvoj petorci, dok se jedan bod dobio za glas u drugoj petorci.

Latest Posts

NE PROPUSTITE