Saturday, July 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Izabrane najbolje rookie petorke sezone

Nakon podjele individualnih nagrada za protekli regularni dio sezone, došlo je vrijeme za proglašenje najboljih ekipa sezone. Prvo je na redu proglašenje najboljih rookie ekipa sezone. Prvu petorku predvodi tko drugi nego najbolji rookie sezone, Kyrie Irving, dok je na èelu druge petorke Chandler Parsons.

Ove petorke biraju se po jednostavnom principu, svaki glavni trener u NBA ligi odabrao je pet igraèa za prvu petorku i pet igraèa za drugu. Igraè koji je dobio glas za prvu petorku dobio je 2 boda, a glas za drugu petorku vrijedi 1 bod. Jedino ogranièenje je da trener ne može glasati za igraèa koji se nalazi u njegovoj momèadi.

Nedostatak ovakvog naèina glasovanja je to što se u obzir ne uzimaju pozicije igraèa, tako da u prvoj rookie petorci možemo vidjeti da prevladavaju uglavnom igraèi na bekovskim pozicijama.

U prvoj rookie petorci zapravo se nalazi sedam igraèa. Osim Irvinga (Cleveland) koji je dobio svih 29 glasova za prvu petorku tu su još Ricky Rubio (Minnesota), Kenneth Faried (Denver), Klay Thompson (Golden State), Iman Shumpert (New York), Kawhi Leonard (San Antonio) i Brandon Knight (Detroit). Posljednja trojica su izjednaèena po bodovima, svaki od njih prikupio je po 40 bodova, te su svi uspjeli uæi u prvu petorku sezone.

Drugu petorku predvodi spomenuti igraè Houstona, Chandler Parsons, a uz njega ovdje se još nalaze Isaiah Thomas (Sacramento), MarShon Brooks (New Jersey), Derrick Williams (Minnesota) i Tristan Thompson (Cleveland).

Latest Posts

NE PROPUSTITE