Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Izabrani svi sudionici natjecanja popularne All-Star subote

Najljepši vikend u veljači, odnosno All-Star Weekend koji se ove godine održava u New Orleansu, je sve bliže. Nakon što smo saznali sudionike u svim ostalim kategorijama vikenda, danas su objavljena imena najhrabrijih letača i snajperskih strijelaca igre. U obje kategorije imamo nekoliko iznenađenja, pa krenimo redom.

Šuter Golden State Warriorsa i trenutni šampion Three point contesta, Klay Thompson, branit će titulu na sceni Smoothie King Centera 18. veljače.  Na listi gotovo instantno u oči upada izostanak Stephena Curryja, iako vladajući MVP lige ima 4,1 ubačena šuta za tri poena po utakmici i uspješnost od 41%. Također, njih dvojica su se našli u posljednjim rundama natjecanja tijekom prethodne dvije godine – Thompson je odnio pobjedu prošle godine, dok je Curry bio na tronu godinu ranije. Curry je odbio poziv, kao i najnovija akvizicija Cleveland Cavaliersa – Kyle Korver.

Također, natjecanje će biti osiromašeno za prisustvo vodećeg šutera lige u trojkama, Otta Portera. Krilo Washington Wizardsa šutira iz luka u procentu od 46,2%, a četvrti po uspješnosti realizacije, J.J. Redick (43,6) također neće biti dio večeri.

Ova godina će biti peta u nizu s igračem Warriorsa u natjecanju – Curry je nastupao od 2013. do 2016., a Thompson od 2015. do 2017.

No, Klayu nije otvoren put do pobjede. It won’t just be the Thompson show, though.

Razigravač Cleveland Cavaliersa, Kyrie Irving, će vrebati svoju šansu za skidanje Ratnika s trona još jedanput. Kao što znamo, Irvingova pogođena trojka je prelomila sedmu utakmicu finala prošle sezone i donijela prvu titulu u Ohio. Irving je sudjelovao tri puta, a epitet najboljeg je ponio 2013. godine u Houstonu.

On je Thompsonov primarni izazivač zbog prethodno osvojene titule, no ne trebamo uzeti zdravo za gotovo i ostale sudionike: Kyle LowryKemba Walker, Wesley Matthews, Nick Young, C.J. McCollum i Eric Gordon.

Natjecanje će obilovati talentom, to je sigurno, a još nam predstoji vidjeti na čijoj glavi će završiti lovorov vijenac.

Takmičenje u zakucavanjima je definitivno bio najbolji događaj prošlogodišnjeg vikenda i jedno od najboljih u povijesti kategorije. Mlada nada Minnesota Timberwolvesa Zach LaVine i krilo Orlando Magica Aaron Gordon donijeli su nam dvoboj titana iz kojeg je LaVine izašao kao pobjednik. Spektakularni potezi su prštali na sve strane, a dvojica igrača su sigurno postavili nove standarde suđenja u godinama koje slijede. Kao što je već ranije najavljeno, LaVine neće braniti titulu u subotu, 18. veljače, na parketu Smoothie King Centera.

Liga je protekle noći objavila imena četvorice igrača koji će nastupiti u ovogodišnjem Slam Dunk Contestu. Većini navijača je to omiljeni dio vikenda (a kako ne bi bio), a ove godine nam se spremaju neka druga imena: aktualni viceprvak Gordon, centar Los Angeles Clippersa DeAndre Jordan, šuter Indiana Pacersa Glenn Robinson III i krilo Phoenix Sunsa Derrick Jones Jr.

Na prvi pogled, javlja nam se nekoliko pitanja: da li je Jones tu jer organizatori nisu mogli naći nikoga drugog, što Gordon ima novo za pokazati nakon prošlogodišnjeg spektakla, da li će DeAndre moći sam ili će povesti Chrisa Paula,…

Devetnaestogodišnji Jones nema bogat profil u NBA, budući da je u ovoj sezoni igrao cijelih 11 minuta za Sunse. No, jedan klik na njegove highlightse i stvari se mijenjaju.

Jordan je svakako najveća zvijezda od četvorice, ali je istovremeno i vjerojatno natjecatelj s najmanjim šansama za pobjedu. Centar Clippersa je strašan zakucavač u utakmicama, ali Slam Dunk Contest baš i nije najbolja pozornica za visoke igrače.

Dwight Howard je ponio titulu najboljeg 2008., ali u skorije vrijeme, Andre Drummond je završio treći prošle godine, a Serge Ibaka posljednji u 2011.

S 211 centimetara, Jordan neće imati istu paletu zakucavanja kao ostali sudionici, ali će sigurno spremiti nešto vrijedno pažnje.

Kao što je slučaj i s Jonesom, mnogi navijači nisu upoznati s Robinsonovim likom i djelom u Pacersima. U prosjeku bilježi 6,3 poena i 3,7 skokova po utakmici. Dvadesettrogodišnjak je postao solidan igrač u rotaciji nakon slabe rookie sezone. Kao što je bio slučaj s Geraldom Greenom 2007. godine, ovo natjecanje će biti prilika za Robinsona da napravi ime na nacionalnoj sceni.

Gordon je svakako glavni favorit. Krilni igrač igra svoju treću sezonu u NBA, a prošle godine je zapalio publiku s nekoliko zakucavanja koja nikada prije nismo vidjeli. S 206 centimetara, predstavlja mješavinu snage i elegancije, što ne viđamo često. Očekujemo glasove u njegovu korist, ipak nas nije ostavio ravnodušnim.

Spomenimo još i ovaj podatak koji su nam donijeli novinari Bleacher Reporta.

https://www.instagram.com/p/BQCNOcrjVKH/

Latest Posts

NE PROPUSTITE