Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Izlazi dokumentarac jedinog poraza “Dream Teama” – od studenata

Dvadeset godina nakon legendarnog košarkaškog “Dream Teama” Sjedinjenih Amerièkih Država, NBATV prikazat æe dokumentarni film, 13. lipnja, u kojem æe otkriti koja je jedina momèad uspjela slaviti protiv kasnijih olimpijskih pobjednika iz Barcelone.

Momèad predvoðena Magicom Johnsonom, Michaelom Jordanom, Larryjem Birdom i ostalim zvijezdama, poražena je u pripremnoj utakmici za Olimpijske igre od momèadi sastavljene od ponajboljih igraèa amerièkih sveuèilišta.

Utakmica je igrana u La Jolli (Kalifornija), a “studoši” su slavili 62:54 protiv momèadi koja je na Igrama dobivala svoje susrete u prosjeku s 43,8 poena razlike.

Studente su predvodile kasnije zvijezde NBA lige na èelu s Grantom Hillom, Allanom Houstonom, Anferneejem Hardawayjem, Rodneyjem Rogersom, Chrisom Webberom, Jamalom Mashburnom i Bobbyjem Hurleyjem.

U dokumentarcu koji æe biti objavljen za malo više od mjesec dana, tadašnji èlanovi legendarnog “Dram Teama” govore o jedinom porazu te generacije ikada, te naglašavaju da utakmica nije bila shvaæena olako, odnosno da studenti nisu pobijedili jer su im oni pustili.

“Ti su nas mladiæi ubijali”, rekao je Scottie Pippen, dok je Larry Bird dijelio slièno mišljenje.

“Neki od njih su mogli bez problema igrati u našoj petorki.”

Mike Krzyzewski, tadašnji pomoænik Chucku Dalyju, izjavio je da je poraz možda bio i dobra stvar uoèi Olimpijskih igara.

“To im je pokazalo da su pobjedivi.”

U dokumentarcu æe takoðer biti prikazana legendarna utakmica u Monte Carlu izmeðu Magicove i Jordanove momèadi. Za istu je, prema mnogima najbolji igraè svih vremena, Jordan rekao da je upravo u njoj igrao najbolju košarku ikada.

Latest Posts

NE PROPUSTITE