Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Izvjestan nastup Kobeja Bryanta na Olimpijadi

Prije nego što smo saznali odluku o odlasku u mirovinu Kobe Bryant je javno izrazio želju za nastupom na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. godine. Bila bi to lijepa točka na „i“ Bryantove karijere i posljednji nastup na velikoj sceni.

Reprezentacija SAD-a u posljednjim olimpijskim ciklusima ne propušta priliku na natjecanje poslati svoje najjače snage kako bi demonstrirali silu ostatku svijeta kojeg redovito pregaze ne ostavljajući previše šanse za iznenađenja.

Prema prvim izvještajima iz stožera reprezentacije šanse da Kobeja vidimo u Riju su poprilične. Prvo je direktor reprezentacije Jerry Colangelo izjavio da bi usprkos tome što Kobe nije prolazio kroz posljednje mini-kampove i pripreme izabrane vrste mogao napraviti iznimku i igrača pozvati među 12 odabranih. Nova dobra vijest za Bryanta stigla je i od glasnogovornika reprezentacije Craiga Millera: „Kobe je jedan od 34 igrača iz našeg užeg bazena iz kojeg ćemo izabrati 12 igrača koji će nastupiti na Olimpijskim igrama“.

S obzirom na igračku karijeru u NBA ligi ali i prijašnje zasluge u reprezentaciji za Bryanta definitivno ima mjesta na rosteru. Opet, na drugoj strani, Kobe je daleko od prave forme i tek nas ponekad podsjeti na klasu u ovoj sezoni te treba priznati da od njega ima boljih i bekova šutera i krila koji bi s obzirom na formu trebali imati prednost. Ali čini se da to nije prepreka za ulazak u reprezentaciju i ne bi bio presedan da se u momčad pozove netko na zalazu karijere, ali karizmatičan i lider (primjer Larryja Birda i Barcelone 1992.).

Miller je naglasio da će odluka o pozivanju Bryanta ovisiti o njegovom zdravlju i kompoziciji momčadi ali da igrač Lakersa ima dobre šanse. Uz to je dodao još jednu zanimljivu izjavu: „Kobe je uključen u sve procese reprezentacije od 2007. Godine, nema potrebe da se dokazuje“.

Kobe je s reprezentacijom osvojio dvije zlatne olimpijske medalje, 2008. I 20012. godine, a s obzirom na ove izvještaje iz stožera team USA-a čini se da bi mogao osvojiti i treću.

Latest Posts

NE PROPUSTITE