Monday, September 25, 2023

ZADNJE OBJAVE

Thibodeau, Walton i Shaw kandidati za klupu Knicksa

New York Knicksi su otpustili Dereka Fishera, a kao njegov mogući nasljednik već se spominje Tom Thibodeau, no i dvojica bivših igrača Phila Jacksona.

Kako prenosi basketball.realgm.com, anonimni izvor je izjavio: “Posao trenera Knicksa je ono što je oduvijek želio. Otpuzao bi do Madison Square Gardena.” Osim toga, već je bio na klupi Knicksa, u ulozi pomoćnog trenera, koju je izvršavao od 1996. do 2004. godine.

Predstavnici kluba još nisu ništa službeno izjavili, ali su se po medijima, osim Thibodeauovog, provlačila imena dvojice štićenika Phila Jacksona: Briana Shawa i Lukea Waltona. Walton je oduševio svojim vođenjem Warriorsa u razdoblju kada je Steve Kerr bio odsutan zbog operacije te je sada “vruća” roba na tržištu. Bez obzira na to što je u ruke dobio vrhunsku momčad koju je Kerr posložio, Walton je i dalje odradio dobar posao te do povratka Kerra imao omjer pobjeda i poraza 39-4. Što se Shawa tiče, Jackson je prije dvije godine izjavio kako bi više volio vidjeti njega nego Fishera na klupi. No, tada je Shaw bio pod ugovorom s Denver Nuggetsima te ga nije mogao dovesti. Sada je slobodan jer su ga Nuggetsi otpustili zato što se nije uspio povezati s igračima.

Dok ne dođe do odluke o konačnom rješenju, privremeno će na trenersku poziciju Knicksa zasjesti Kurt Rambis, dosadašnji Fisherov asistent.

Podsjetimo, Thibodeau je otpušten od strane Chicago Bullsa prije nešto više od osam mjeseci. U Bikovima je proveo punih pet sezona i ostvario rezultat od 255 pobjeda i 139 poraza u regularnoj sezoni, te ih u svojoj prvoj godini doveo do finala Istoka.

Latest Posts

NE PROPUSTITE