Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Izvori potvrdili: Šarić u Philadelphiji

Imamo i prvi potez nove uprave Philadelphije. Nakon što su smijenili s pozicije GM-a „zloglasnog“ Sama Hinkieja Sixersi će za iduću sezonu dobiti i novo igračko pojačanje. Prema izvorima, hrvatski reprezentativac Dario Šarić definitivno iduće sezone odlazi u najjaču košarkašku ligu na svijetu.

Nije ovo nikakva spektakularna vijest jer su izjave Šarića ali i 76ersa već duže vrijeme ukazivale na to da će se ovo ostvariti u nadolazećoj sezoni. Darija su Sixersi birali 2014. godine dvanaestim izborom a on se umjesto za odlazak u NBA ipak odlučio dvije sezone kaliti u Europi, u Anadolu Efesu pod paskom srpskog stručnjaka Dušana Ivkovića. Šarića će u gradu bratske ljubavi dočekati dosta velika konkurencija na poziciji jer od šest garantiranih ugovora u „knjigama“ Sixersa čak njih pet pripada visokim igračima. Tako će se naš reprezentativac za minute boriti s: Nerlensom Noelom, Jahlilom Okaforom, Joelom Embiidom, Carlom Landryjem i Richaunom Holmesom. Ugovor Nika Stauskasa je šesti garantirani ugovor Sixersa što im ostavlja veliku fleksibilnost u potpisivanju slobodnih igrača za nadolazeću sezonu.

Kad smo već kod ugovora, novca i slobodnih igrača spomenimo i to da Šarićev ugovor za sezonu 2016/17 iznosi 1,8 milijuna dolara i kao takav potpada pod rookie scale pravilo, odnosno pod propisani maksimum koliki rookie može dobiti ovisno na kojoj je poziciji biran na draftu. Šarićev odlazak sljedeće sezone tako nije baš isplativ za njega osobno što se novca tiče, jer kada bi odlučio otići za dvije godine, kada prestaje za njega vrijediti rookie scale pravilo, sigurno bi mogao ispregovarati veći ugovor. Posebno kada se uzme u obzir i drastično povećanje salary capa. Ali očito je Dariju veći prioritet odlazak u najjaču ligu na svijetu i dokazivanje u istoj.

Latest Posts

NE PROPUSTITE