Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

J. O’Neal u Boston, Haywood u Dallas, Kleiza u Toronto

Nastavlja se utrka NBA klubova za slobodnim igraèima na tržištu. Još su trojica košarkaša u èetvrtak dogovorila nove višegodišnje suradnje.

Boston Celtics tako je potpisao dvogodišnji ugovor s 31-godišnjim centrom Jermaineom O’Nealom. Košarkašu æe to priskrbiti plaæu od oko 12 milijuna dolara ukupno.

Prošlu je sezonu i pol O’Neal odradio u Miami Heatu, a prije toga igrao je takoðer za Portland Trail Blazerse, Indiana Pacerse i Toronto Raptorse. Lani je prosjeèno ubacivao 13.6 koševa uz 6.9 skokova po utakmici.

Nakon što je prošle veljaèe stigao u Dallas Maverickse u igraèkoj razmjeni iz Washington Wizardsa, 30-godišnji je centar Brendan Haywood u èetvrtak potpisao šestogodišnji ugovor s teksaškim klubom, za koji æe mu biti isplaæeno 55 milijuna dolara.

Lani je za Dallas Haywood bio na prosjeku od 8.1 koša i 7.4 skoka. Prije toga igrao je devet i pol godina u dresu Wizardsa.

S novim se klubom, Toronto Raptorsima, dogovorio i litavski krilni košarkaš Linas Kleiza, prošle sezone igraè atenskog Olympiacosa. Potpisao je predugovor s kanadskim klubom na èetiri godine uz ukupnu plaæu od 20 milijuna dolara.

Ipak, 25-godišnji Litavac nije još definitivno igraè Raptorsa. Njegov dosadašnji NBA klub, Denver Nuggets, koji i dalje na njega polaže pravo po ugovoru, može iskoristiti pravo prvokupa posljednje godine ugovora ponudi li mu jednaku godišnju plaæu kao i Raptorsi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE