Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

J.R. Smith: Ja sam kriv za loše rezultate ekipe

Sinoć su New York Knicksi poraženi od Indiana Pacersa rezultatom 93:82 i tako se nalaze u velikom zaostatku od 3-1 u pobjedama, a polufinalna serija konferencije se igra na četiri pobjede. Finale Istoka sve je dalje, a odgovornost za poraze na sebe je preuzeo J.R. Smith.

Smith je u porazu zabio 19 koševa, ali uz loš šut iz igre od 7/22, čime je nastavljen njegov niz loših šuterskih predstava u polufinalu Istočne konferencije. Pogled na statistiku kaže da je u četiri utakmice protiv Indiane pogodio tek 18 od 64 šuteva, odnosno mizernih 28%, uključujući šut za tri poena od 23%.

“Preuzimam krivicu za ovu cijelu seriju”, izjavio je Smith nakon četvrte utakmice serije. “Sve je započelo u četvrtoj ili petoj utakmici protiv Bostona. Ne igram onako kako znam, ne ispunjavam svoju ulogu na terenu. Iznevjerio sam svoje suigrače i svoje trenere.”

Smith je ove sezone osvojio nagradu za najboljeg igrača s klupe, a to je ostvario daleko boljim igrama nego u seriji protiv Indiane. Ipak, treba reći da zasluge za to ima i obrana Pacersa, jer je Smith i u regularnom dijelu sezone slabo igrao protiv momčadi Indiane. U četiri utakmice regularnog dijela sezone šutirao je 23/62, što je 37%.

“Moram igrati učinkovitije, ovo je neprihvatljivo”, nastavio je Smith. “Neću praviti izlike. Moram podići razinu svoje igre i igrati onako kako znam.”

Koji su točni razlozi slabijih igara teško je reći, ali sve je krenulo nakon četvrte utakmice serije protiv Bostona, koju je Smith propustio zbog udaranja laktom Jasona Terryja. Nakon te propuštene utakmice preciznost njegovog šuta se izrazito srozala te iznosi 28,5%.

Pacersi takve loše igre ponajboljeg igrača ekipe znaju iskoristiti te se nalaze na samo jednu pobjedu od prolaska u finale Istoka, gdje bi igrali vrlo vjerojatno protiv Miami Heata, kojemu također nedostaje samo jedna pobjeda za prolazak protiv Bullsa. Ako Smith ponovno odigra lošu utakmicu prilike za popravak neće biti.

Latest Posts

NE PROPUSTITE