Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

J.R. Smith najbolji šesti igrač NBA lige

Bek New York Knicksa, J.R. Smith, službeno je proglašen za najboljeg šestog igrača NBA lige ove sezone. Knicksi su sazvali popodnevnu konferenciju na kojoj će Smithu dodijeliti nagradu za najboljeg igrača koji ulaze s klupe.

Smith je u regularnom dijelu sezone odigrao 80 utakmica (u nijednoj nije startao), a prosječno je zabijao 18,1 poen po utakmici te je bio drugi najbolji strijelac Knicksa iza nedodirljivog Carmela Anthonyja, prvog strijelca lige. U 29 utakmica je zabio preko 20 poena, a u toj kategoriji je izjednačen s bekom Los Angeles Clippersa Jamalom Crawfordom koji je bio jedan od nominiranih za nagradu.

27-godišnji Smith je Knicksima pomogao da se dokopaju prvog divizijskog naslova od davne 1994. godine kada je klub do finala NBA lige odveo centar Patrick Ewing. Knicksi su sezonu završili na drugom mjestu konferencije Istok s omjerom 54-28, a u prvom krugu doigravanja vode 1-0 protiv Boston Celticsa.

Ovo je druga individualna nagrada zaredom za igrača New Yorka, nakon što je prošle godine centar Tyson Chandler dobio titulu najboljeg obrambenog igrača lige. Smith je treći igrač u povijesti franšize s ovom nagradom, prije njega su je osvajali Anthony Mason (1994/95) i John Starks (1996/97).

J.R. je nagradu odnio sa 72 glasa za prvo mjesto (ukupan broj glasača 121) te je sakupio 484 boda, dok je Jamal Crawford bio drugi s 352 ukupna boda i 31 glasom za prvo mjesto. Jarret Jack je bio treći (14 glasova), a nakon njega slijede Kevin Martin (2 glasa), Ryan Anderson (1 glas) i Jordan Crawford (1 glas).

Još treba naglasiti da je Smith krajem ožujka u tri utakmice zaredom zabio preko 30 poena, a u nizu od 13 uzastopnih pobjeda New York Knicksa je bio izvanredan s 23,2 poena u prosjeku i šutom od 49 posto.

Latest Posts

NE PROPUSTITE