Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Jabari Parker ipak ide u NBA

Jabari Parker, 19-godišnji igrač sveučilišta Duke, ipak se nakon jedne godine koledža odlučio prijaviti na NBA draft.

201 centimetar visoki Parker je kao freshman (igrač prve godine) bio najbolji strijelac i skakač Dukea te je postao prvi freshman nakon gotovo 30 godina koji je izabran za MVP-a momčadi.

Trener Bluea Devilsa Mike Krzyzewski je rekao da mu je bila čast i privilegija trenirati Parkera i imati ga u programu. Parker je izjavio da mu je NBA trenutno najbolji put da se razvije u boljeg igrača i osobu.

“Shvaćam kolika je čast i privilegija biti izabran u NBA društvo. Učinit ću sve da ekipi koja me izabere donesem NBA titulu, ali istovremeno moram paziti i pristojno se ponašati izvan parketa”, rekao je Parker.

Parker je rodom iz Chicaga i postao je peti igrač u povijesti Dukea koji se nakon jedne godine prijavio na draft. Prije njega su to učinili Corey Maggette, Luol Deng, Kyrie Irving i Austin Rivers.

“Jabari nije mogao biti bolji. On je primjer pravog košarkaša, svaki dan je prvi na treningu, uvijek je bio u učionici i vrlo je skroman. Odigrao je fantastičnu sezonu za nas i zaslužuje se naći među prvim imenima izabranim na draftu”, rekao je trener Krzyzewski.

Iako je Duke na glavnom turniru ispao od Mercera te je sezona označena kao neuspješna, Parker je u nekoliko navrata pokazao da je već sada spreman za igru među profesionalcima.

Latest Posts

NE PROPUSTITE