Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Jack i Vasquez u novim momčadima

Playmakeri Jarrett Jack i Greivis Vasquez će od ovog ljeta igrati u novim momčadima.

Nakon što su ga dan prije početka free agencyja otpustili Brooklyn Netsi, Jarrett Jack je postao slobodan igrač, te je mogao pregovarati s ostalim momčadima. Dogovorio je jednogodišnju suradnju s Atlanta Hawksima za veteranski minimum oko 1,5 milijuna dolara. On će biti zamjena od ove sezone prvom playu Atlante Nijemcu Dennisu Schroederu.

Naime, kao što je poznato, Atlanta je par dana prije drafta ove godine u trostrukoj zamjeni poslala prvog playa Jeffa Teaguea u Indianu, a od Ute dobila 12. pick na draftu. Jarrett je propustio kraj regularne sezone zbog ozljede. U 11 godina dugoj NBA karijeri je igrao za Portland, Indianu, Toronto, New Orleans, Golden State, Cleveland i zadnje dvije sezone za Brooklyn. Ove sezone do ozljede za Brooklyn odigrao 32 utakmice (sve startao) i postizao 12,8 koševa, 7,4 asistencije, 4,3 skoka i 1,1 ukradenu loptu u prosjeku.

Pored Jacka, još jedan playmaker ovog ljeta mijenja momčad. Greivis Vasquez dogovorio je jednogodišnju suradnju s Brooklyn Netsima i za to vrijeme dobiti ravno pet milijuna dolara.

Netsi su jučer ostali ,,kratkih“ rukava, jer su momčadi Miamija i Portlanda izjednačile ponude Netsa za Tylera Johnsona i Allena Crabbea. Greivis Vasquez je proveo prošlu sezonu u Milwaukee Bucksima nakon što je zamijenjen na draftu 2015. godine iz Toronta u Milwaukee. Greivis može igrati obje bekovske pozicije, iako mu je primarna pozicija playmakera. Oporavlja se nakon ozljede i operacije na desnom zglobu. Ove sezone je odigrao 23 utakmice za Milwaukee i za to vrijeme postizao 5,7 koševa, 2 skoka i 4 asistencije u prosjeku po utakmici.

U karijeri je igrao za Memphis, New Orleans, Sacramento, Toronto i Milwaukee.

Latest Posts

NE PROPUSTITE