Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Jackson: Bryant želi nadmašiti Jordana po broju koševa

Opsjednutost Kobea Bryanta karizmom Michaela Jordana nikad nije bila sporna. Otkad je 1996. godine došao u NBA ligu, Bryant je stilom igre bio njegov najvjerniji oponašatelj i najlegitimniji nasljednik.

Da si i s 32 godine na leðima Bryant i dalje postavlja motivacijske ciljeve odnosno na Jordanove rekorde potvrdio je bivši trener obojice ponajboljih košarkaša u povijesti, Phil Jackson, i to u razgovoru za Los Angeles Times.

“Kobeov je cilj na ljestvici najboljih strijelaca NBA lige svih vremena preteæi Jordana”, kazao je sasvim izravno Jackson, koji je s krajem prošle sezone završio trenersku karijeru upravo u Bryantovim Lakersima.

Bryant je na svaki dosadašnji upit o tom cilju odgovarao da ga ne interesira nadmašiti Jordana po broju koševa, veæ Billa Russella, legendarnog centra Boston Celticsa, po broju osvojenih NBA prstena (11).

Danas, meðutim, sa “samo” pet prstena prvaka i 33. roðendanom (toèno za mjesec dana) pred vratima, Bryant objektivno neæe moæi sustiæi Russella.

Jordana bi mogao: legenda Chicago Bullsa treæa je na vjeènoj ljestvici strijelaca NBA lige s 32.292 koša, a Bryant je šesti s 27.868. Svojim dosadašnjim prosjekom ubaèaja u sezoni tijekom NBA karijere (1857,6) trebat æe 2,3 sezone da bi dostigao svog velikog uzora. Trenutaèni NBA štrajk i eventualne ozljede bit æe mu remeteæi faktori, no za oèekivati je da bi mogao uspjeti.

Treba naglasiti da je Jordan u NBA ligi zaigrao nakon tri godine sveuèilišne karijere (North Carolina), dok je Bryant u NBA ligu došao kao 18-godišnjak, izravno iz srednje škole.

Latest Posts

NE PROPUSTITE