Sunday, January 29, 2023

ZADNJE OBJAVE

Jackson: Bryant želi nadmašiti Jordana po broju koševa

Opsjednutost Kobea Bryanta karizmom Michaela Jordana nikad nije bila sporna. Otkad je 1996. godine došao u NBA ligu, Bryant je stilom igre bio njegov najvjerniji oponašatelj i najlegitimniji nasljednik.

- Advertisement -

Da si i s 32 godine na leðima Bryant i dalje postavlja motivacijske ciljeve odnosno na Jordanove rekorde potvrdio je bivši trener obojice ponajboljih košarkaša u povijesti, Phil Jackson, i to u razgovoru za Los Angeles Times.

“Kobeov je cilj na ljestvici najboljih strijelaca NBA lige svih vremena preteæi Jordana”, kazao je sasvim izravno Jackson, koji je s krajem prošle sezone završio trenersku karijeru upravo u Bryantovim Lakersima.

Bryant je na svaki dosadašnji upit o tom cilju odgovarao da ga ne interesira nadmašiti Jordana po broju koševa, veæ Billa Russella, legendarnog centra Boston Celticsa, po broju osvojenih NBA prstena (11).

- Advertisement -

Danas, meðutim, sa “samo” pet prstena prvaka i 33. roðendanom (toèno za mjesec dana) pred vratima, Bryant objektivno neæe moæi sustiæi Russella.

Jordana bi mogao: legenda Chicago Bullsa treæa je na vjeènoj ljestvici strijelaca NBA lige s 32.292 koša, a Bryant je šesti s 27.868. Svojim dosadašnjim prosjekom ubaèaja u sezoni tijekom NBA karijere (1857,6) trebat æe 2,3 sezone da bi dostigao svog velikog uzora. Trenutaèni NBA štrajk i eventualne ozljede bit æe mu remeteæi faktori, no za oèekivati je da bi mogao uspjeti.

Treba naglasiti da je Jordan u NBA ligi zaigrao nakon tri godine sveuèilišne karijere (North Carolina), dok je Bryant u NBA ligu došao kao 18-godišnjak, izravno iz srednje škole.

Latest Posts

NE PROPUSTITE