Wednesday, May 1, 2024

ZADNJE OBJAVE

Jackson, Mitchell i Del Negro kandidati za trenera Kingsa

Nakon otpuštanja Georgea Karla, Sacramento Kingsi su u potrazi za novim trenerom. Najprije će imati razgovore s Markom Jacksonom, Vinnyjem Del Negrom i Samom Mitchellom.

Pedesetjednogodišnji Mark bio je pretposljednji trener Golden State Warriorsa. Trenirao ih je pune tri godine (score s Warriorsima 121-109; u playoffu 9-10). U drugoj i trećoj godini ih je doveo do playoffa. U drugoj godini ih je doveo do polufinala Zapadne konferencije gdje su ispali od San Antonio Spursa s 4-2, dok je u trećoj godini s Warriorsima ispao u prvom krugu playoffa od LA Clippersa s scoreom 4-3. Nakon toga ga je naslijedio Steve Kerr, koji je odmah u prvoj godini odveo Warriorse do naslova. Važno je spomenuti da su Warriorsi bili jedina momčad koju je Mark trenirao.

Vinny Del Negro od 2013.godine nije nikog trenirao. Tada je dobio otkaz u LA Clippersima (naslijedio ga Doc Rivers), koje je trenirao 3 godine bez većeg uspjeha. Prije LA Clippersa, dvije godine trenirao je Chicago Bullse.

Sam Mitchell je u ovoj sezoni bio trener Minnesote (ispostavilo se samo privremeni). Trenirao ih je samo jednu sezonu, nakon koje je, pošto ih nije odveo u playoff, dobio otkaz. Naslijedio ga je obrambeni specijalist Tom Thibodeau.

Latest Posts

NE PROPUSTITE