Saturday, July 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Jackson: Nastojao sam Bryanta uèiniti sliènijim Jamesu

Trenirao je Phil Jackson Michaela Jordana u Chicago Bullsima te Kobea Bryanta u LA Lakresima, dvojicu vjerojatno najboljih napadaèa u povijesti košarke.

Pa ipak, veliki se trener, rekorder s 11 osvojenih prstena NBA prvaka, iskreno divi LeBronu Jamesu. Pohvalio je najsvestranijeg igraèa lige nauštrb Kobea Bryanta, premda pritom o 34-godišnjoj zvijezdi Lakersa nije mislio ništa loše.

“Miami koristi LeBrona optimalno, doista do svakoga, pa i najmanjeg detalja. On je velièanstven igraè. Mislim i dalje da æe njegova igra još rasti” rekao je danas umirovljeni Jackson nastavivši:

“On je nešto poput Scottieja Pippena u Bullsima: igraè koji æe najprije nastojati dodati a potom šutnuti. Kobe Bryant ili Michael Jordan u tom su pogledu sasvim drukèiji: èim dobiju loptu, odmah pomisle na šut. LeBron nije takav, i to je ono što volim kod njega. No, to ne znaèi da je slabiji igraè u napadaèkom smislu. Kad krene završiti akciju, opet to èini fantastièno. Kao trener želite igraèa jednako dobrog u asistiranju kao i u zabijanju. Godinama sam pokušavao dobiti od Kobea Bryanta igraèa sposobnog èiniti oboje. Uspio sam ga promijeniti, ali ipak je uvijek ostao igraè s naglašenim koš-instinktom.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE