Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Phil: Ne mogu zamisliti da ovo ponovno prolazim

Phil Jackson, s deset osvojenih naslova prvaka najtrofejniji NBA trener, krajem svake sezone spremno objavljuje ili odlazak iz LA Lakersa ili mirovinu. I redovito gazi svoju rijeè.

Trener koji je Chicago Bullse predvoðene Michaelom Jordanom odveo do šest naslova prvaka, a potom ih s Lakersima osvojio još èetiri, prvi se puta nalazi u sedmoj utakmici NBA finala.

Do sada nije bio suoèen s takvom preprekom, a preskoèe li u èetvrtak Kobe Bryant i društvo Boston Celticse, Jackson æe prstenje prvaka poèeti slagati i “po nogama“.

“Jednostavno se ne mogu zamisliti da sve ovo još jednom prolazim. Ne donosi sezona samo zabavu, veæ i bol, stres i neizvjesnost. No, i na te se stvari èovjek može naviknuti” kazuje Jackson koji je još samo jednu utakmicu ugovorno vezan za Lakerse.

O produljenju se konkretni razgovori nisu poveli.

“Imao sam tu sreæu da kroz karijeru vodim talentirane momke i talentirane momèadi. Donosi to i mnogo odgovornosti, ali sam zahvalan na tomu što sam uvijek imao podršku klupskog osoblja” veli, kao da se oprašta, jedini trener koji je tri puta osvojio tri uzastopna naslova.

Dodajmo da niti jedan trener u èetiri najjaèa sjevernoamerièka sporta (NBA, NHL, NFL, MLB) nije ostvario 224 pobjede u doigravanjima.

“Puno je to pobjeda, ali ne i ono èega æu se najradije sjeæati.”

Hoæe li 65-godišnji Jackson i sljedeæe sezone u lov na nove uspomene znat æe se tijekom ljetnih mjeseci.

Latest Posts

NE PROPUSTITE