Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Jackson postavio svoje uvjete Lakersima

Juèer su predstavnici Los Angeles Lakersa održali sastanak s jednim od najboljih NBA trenera svih vremena, Philom Jacksonom. Prvi razgovor bio je informativan, no èini se da je i Jackson zainteresiran za povratak na klupu, što je vrlo dobra vijest za navijaèe Lakersa.

Kao što veæ svi znaju, Mike Brown dobio je otkaz na poziciji trenera L.A. Lakersa nakon slabog ulaska ekipe u sezonu. Proces pronalaska novog trenera je u tijeku, a svu pozornost Lakersi su usmjerili na jedno ime – Phila Jacksona. On je veæ osvojio 5 naslova prvaka s ovom franšizom te zna u što se upušta ako prihvati ponudu.

U amerièkim medijima polako se otkrivaju detalji njihovog sastanka, te se može saznati kako je Jackson zainteresiran za povratak na “vruæu” klupu Lakersa, ali postavio je i neke uvjete za to. Navodno želi da u trenerskom stožeru budu Scottie Pippen, legenda Chicago Bullsa, i Brian Shaw, jedan od najboljih pomoænih trenera u ligi. Shaw je trenutno pomoæni trener u Indiani i neæe biti jednostavno vratiti ga u Los Angeles. Jackson želi Shawa kako bi mu bio mentor i prepustio mu poziciju glavnog trenera nakon što ponovno ode u mirovinu, kad god to bude.

Poseban uvjet koji je Jackson postavio jesu ogranièenja na putovanja, odnosno Jackson želi osigurati da ne mora biti prisutan na klupi tijekom nekih gostujuæih utakmica. To želi zbog oèuvanja svoga zdravlja, što je bio glavni razlog odlaska u “prvu” mirovinu. Uz to zatražio je i iznos plaæe jednak onome koji je bio kada je prošli put trenira Lakerse, a zatražio je još i veæe ovlasti prilikom izbora, odnosno razmjena igraèa.

Nakon završetka sastanka ništa nije bilo dogovoreno te su dvije strane odluèile ponovno se sastati tijekom ponedjeljka te æemo vrlo vjerojatno sutra znati hoæe li Jackson biti novi/stari trener Lakersa ili ne. Lakersi su sve svoje napore usmjerili na njega, pa ako on tu ponudu odbije, tada æe proširiti svoju potragu i na ostale trenutno raspoložive trenere. Najizgledniji “ostali” kandidati, s kojima su obavljeni, ili æe uskoro biti obavljeni, prvi razgovori su Mike D’Antoni i Mike Dunleavy.

U nekim medijima spominjalo se i ime Jerryja Sloana, no on je izjavio kako ga još nitko nije kontaktirao, niti to oèekuje, tako da on vrlo vjerojatno otpada iz kombinacija.

Latest Posts

NE PROPUSTITE