Wednesday, April 17, 2024

ZADNJE OBJAVE

Jackson: San Antonio nije dinastija, ali je velika, velika snaga

Phil Jackson, trenutačno predsjednik New York Knicksa, komentirao je San Antonio, košarkaški klub koji je skoro dva desetljeća u samom vrhu NBA lige.

Čovjek koji je u karijeri osvojio čak 11 NBA naslova (šest sa Chicagom i pet s Los Angeles Lakersima) dao je svoj sud o klubu iz Teksasa koji je i ove sezone ostvario najbolji omjer u ligi, a i po mnogima je jedan od glavnih favorita za novi, peti naslov od 1999. godine.

“Teško mi je reći da je San Antonio dinastija, jer je dokazano kako nisu bili u stanju osvajati ligu u nizu. No, uvijek su u vrhu i to govori da su velika, velika snaga. Na tome im treba odati počast”, rekao je Jackson koji je nastavio:

“Oni su snaga, ali i prava momčad. Taj momčadski duh se ne vidi nigdje drugdje u takvoj mjeri kao kod njih. To otkriva tisuću detalja. Od same igre, organizacije, do toga da je Tim Duncan svojim novim potpisanim ugovorima omogućavao klubu potpisivanje jačih, mlađih igrača.”

San Antonio je, inače, i ove sezone osnovni dio završio s više od 50 pobjeda, petnaestu godinu zaredom. Sa svim klubovima u ligi ima pozitivan omjer, a i Kobe Bryant je nedavno otkrio kako im je Phil Jackson, dok je bio trener Lakersa, znao reći “bilo bi pametno na što dulje izbjeći San Antonio kroz doigravanje”, makar su Lakersi u to vrijeme četiri puta pobjeđivali Spurse u playoffu, a samo jednom izgubili.

Latest Posts

NE PROPUSTITE