Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Jahlil Okafor sve nervozniji, traži izlaz iz Philadelphije

Nekadašnji treći izbor NBA draftaJahlil Okafor sve je nezadovoljniji u redovima Philadelphia 76ersa, s obzirom da je ove sezone odigrao tek 25 minuta u dvije utakmice.

Trener Brett Brown već je ranije rekao kako ne vidi mladog centra u rotaciji 76ersa, a također ga ne želi stavljati u igru u posljednjim minutama kada je pitanje pobjednika riješeno. Cijelu situaciju Okafor je prokomentirao za ESPN:

“Volio bih da me pošalju u neku drugu momčad, negdje gdje ću dobiti priliku pokazati što znam. Ja sam napravio sve što su od mene tražili i sada tražim izlaz iz kluba, bilo putem razmjene ili prekidom ugovora. Nadam se da će mi se želja ubrzo ostvariti.”

“Već sam tri godine u NBA ligi i znam da je to na prvom mjestu poslovna djelatnost”, dodao je 21-godišnji košarkaš, te nastavio: “Ne znam koliko je to pošteno, ali svi igrači s kojima sam razgovarao smatraju da se ovakve stvari ne bi smjele događati.”

Generalni menadžer Philadelphije Bryan Colangelo pokušavao je pronaći trade partnera za Okafora, no nitko se ne želi odreći picka druge runde, uz još jednog igrača, u zamjenu za talentiranog centra.

“Cijenimo Okaforovu profesionalnost i strpljenje koje je prikazao u cijeloj situaciji. Ja sam, zajedno s Jahlilom i njegovim agentom, i dalje u potrazi za najboljim mogućim rješenjem za njega”, rekao je Colangelo.

76ersi su odlučili ne produžiti ugovor s mladim centrom koji će na ljeto, ukoliko ne promijeni sredinu, biti slobodan igrač. Okafor s agentom nagovara upravu kluba na buyout, no iz kluba zasada ustraju u namjeri da ga razmijene. Colangelo također ne želi uključiti niti jednog drugog igrača u trade, što samo dodatno otežava pronalaženje nove momčadi za Okafora.

Latest Posts

NE PROPUSTITE