Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Jalen Rose priznao namjerno ozljeðivanje Bryanta

Umirovljeni NBA košarkaš Jalen Rose juèer je izjavio kako je namjerno ozlijedio Kobea Bryanta u finalu NBA lige 2000. godine.

Rose je u razgovoru za Grantland priznao kako je u drugoj utakmici finalne serije 2000. godine, koja se igrala izmeðu Los Angeles Lakersa i Indiana Pacersa, namjerno podmetnuo nogu ispod Bryanta kako bi se on ozlijedio prilikom doskoka nakon šuta. To se i dogodilo, Bryant je ozlijedio gležanj te je morao napustiti utakmicu nakon samo 9 minuta na parketu.

“Finale 2000. godine, Bryant šutira, ja podižem ruku kako bih branio taj šut”, zapoèeo je Rose. “Kobe doskaèe na moju nogu, napušta utakmicu te propušta i sljedeæu utakmicu. Mislim da sam to napravio namjerno. Ne mogu reæi da je to bila sluèajnost.

Tu su utakmicu Lakersi ipak pobijedili 111:104 i otišli na prednost od 2-0 u finalu, ali zato nisu mogli slaviti u sljedeæoj utakmici, koju je Bryant propustio, a Pacersi su slavili sa 100:91. Ozljeda ipak nije bila ozbiljnija, Bryant se vratio u èetvrtoj utakmici serije koju su Lakersi dobili nakon produžetka 120:118, a postigao je 28 poena te pokazao da ozljeda nije ostavila traga na njemu. Lakersi su u konaènici slavili te rezultatom 4-2 u seriji osvojili naslov prvaka, a Bryant i Shaquille O’Neal dobili su svoje prvo prstenje prvaka.

Rose je još dodao i kako mu je Bryant zapamtio taj potez te se osvetio 2006. godine, kada je Rose igrao za Toronto Raptorse, a Bryant je nemilice punio koš Toronta i zaustavio se na 81 postignutom poenu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE