Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Jamal Crawford objasnio zašto su Warriorsi uspješniji od Clippersa

Jamal Crawford je igrao za Clipperse od sezone 2012./2013. do završetka prošle sezone.

Clippersi su u svih tih pet sezona igrali doigravanje, ali nikad nisu uspjeli doći do finala zapadne konferencije.

U telefonskom razgovoru s Marcusom Thompsonom iz The Athletica, Crawford je objasnio zašto su Warriorsi napravili taj iskorak, a Clippersi ne.

“Warriorsi nisu bili samo najbolja momčad, oni su bili najbolji tim (naglašavam njihovu kohezivnost i kemiju), oni nisu bili nikad skroz razdvojeni, držali su se skupa, zato i jesu uspjeli. Kada nevolja dođe, ona ne stvara karakter, nego ga otkriva. Mi se s takvim situacijama nismo dobro nosili, a onda su nas u krivo vrijeme pogodile ozljede, neke vlastitom krivicom igrača, a neke zbog loše sreće.”

Izjavio je također da smatra da je pet godina provedenih u Los Angelesu dobra stvar, ali da su neke stvari morale biti bolje.

“Tih pet godina koje sam proveo tamo su bile dobre. Treću i četvrtu četvrtinu smo u većini utakmica bili bolji, bili smo na pravom mjestu na mnogo različitih načina, ali na neki način i nismo bili.”

Crawford je za Warriorse u sezoni 2008./2009. odigrao 54 utakmice.

Imao je prosjek od 19,7 poena te 4,4 asistencija po utakmici (ali je bio na lošem postotku šuta od 41 posto).

Ima vrlo lijepe uspomene na vrijeme provedeno u zaljevu.

“To je bilo prvo mjesto u kojem sam igrao u karijeri, a da me je sunce probudilo”, rekao je Crawford The Athleticu. “Uvijek sam imao naviku ići u Burrito Shop. Išao sam na trg Jacka Londona u restoran Barnes & Noble na piletinu i vafle.”

Dao je komentar o navijačima Dubsa, za koje i nije imao baš pozitivno mišljenje.

“Jedna stvar koju mogu reći je da navijači Warriorsa brzo prestanu ići na utakmice, budući da nisu obožavatelji u pravom smislu riječi. Sjećam se da nismo bili dobri te sezone, a navijači su dolazili u skladu s rezultatima.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE