Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Jamal Crawford u Minnesota Timberwolvesima

Slobodni igrač Jamal Crawford će potpisati dvogodišnji ugovor s Minnesota Timberwolvesima i za to vrijeme zaraditi 8,9 milijuna dolara.

Crawford je jedan od najboljih šestih igrača lige u zadnjih 10-15 godina. Osvojio je titulu NBA Six Man of the Year čak tri puta (2010., 2014. i 2016.godine). Prošle sezone je za Los Angeles Clipperse postizao 12,3 poena uz 36 % uspješnosti šuta za tri poena.

Ovog ljeta je Crawford bio dio trostruke razmjene između Clippersa, Denver Nuggetsa i Atlanta Hawksa. U toj razmjeni je završio u Atlanti i odmah najavio da ne želi igrati po drugi put za njih (podsjećamo da je Jamaal igrao za Hawkse dvije sezone 2009/2010-2010/2011). Iako je bilo glasina da se želi pridružiti LeBronu Jamesu u Cleveland Cavaliersima, on je nakon što je dogovorio otkup ugovora s Hawksima, izabrao Minnesotu za svoj novi dom.

Crawford će Minnesoti i njihovom treneru Tomu Thibodeauu donijeti prijeko potrebno iskustvo u borbi za playoff. Minnesota je tijekom draft večeri dovela iz Chicago Bullsa Jimmyja Butlera i 16. izbor drafta (Justin Patton), a putem Vjetrovitog grada poslala Zacka LaVinea, Krisa Dunna i sedmi izbor na draftu Laurija Markkanena. Poslije drafta Vukovi su u Utah Jazz poslali Rickyja Rubija u zamjenu za budući  pick prve runde drafta, a onda su putem ljetne tržnice doveli slobodnog igrača Jeffa Teaguea.

Jamal je u NBA ligu došao 2001. godine kada su ga na draftu osmim izborom izabrali Cleveland Cavsi, ali su ga još za vrijeme draft večeri proslijedili u Chicago Bullse. Osima za Bullse, Crawford je igrao za New York Knickse, Golden State Warriorse, Hawkse, Portland Trail Blazerse i zadnjih pet sezona za Clipperse.

Latest Posts

NE PROPUSTITE