Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

James: Ako Love želi loptu u postu, dobit će ju

Dolaskom LeBrona u Cleveland, bilo je očito kako će se momčad Clevelanda trebati znati prilagoditi na novonastalu situaciju. Posebice u napadu, u kojem igraju mnogi igrači koji su prvenstveno korisni kada igraju s loptom u svojim rukama. U ponekad previše izolacijskom napadu Cavaliersa, najmanje je s loptom Kevin Love u postu.

Kevin je od prošlogodišnje brojke od 18.5 šuteva po utakmici pao na brojku od 12.6.  Čak 5.5 šuteva od tih je iza linije za tri poena. Također, znatno manje sudjeluje u napadima Cavsa, no što je to radio u Minnesoti gdje je bio fokalna točka napada. S 26 poena u prosjeku je pao na 15.9 ubačenih koševa.

Da nešto ne štima u igri Cavsa svjedoči i trenutačni 5-6 omjer te sedmo mjesto istočne konferencije. Iako se čini kako je glavni razlog tome vrlo loša obrana koju igraju, Cleveland često u napadu izgleda kao raštimani orkestar, a prava neiskorištenost Lovea bi mogla biti razlog tome.

Jamesu je jasno kako visoki igrač mora dobiti lopte u postu. Uostalom, to je naučio u četverogodišnjoj avanturi u Miamiju kada se Chris Bosh našao u vrlo sličnost situaciji u kakvoj je i Love danas.

„Kevin je sjajan igrač, ako želi loptu u postu, dobit će ju. Ako zahtijeva, moramo mu ju dati“, rekao je James i dodao:“Još traje proces kada se prilagođavamo. To je puno zahtjevnije za njega nego za mene i Kyrieja (Irvinga) jer mi imamo loptu u rukama puno više, a njemu kao visokom igraču moramo dati loptu kada ima priliku. Mora ih iskoristiti kada ih dobije.“

Cavsi ne blistaju na početku sezone, i iako je regularna sezona duga, a ova momčad je svježe oformljena, mogli bismo začas čuti zvono uzbune u Ohiju.

Latest Posts

NE PROPUSTITE