Thursday, June 8, 2023

ZADNJE OBJAVE

Ludilo Jamesa, fenomenalni Dragiè

LeBron James ubacio je tijekom prve èetvrtine 21 od svojih ukupno 38 poena, a njegov Cleveland nanio Bostonu najuvjerljiviji domaæi poraz u doigravanju kroz klupsku povijest. Bilo je 124-95.

Pobjedom su Cavaliersi vratili izgubljeni “break” iz druge utakmice i poveli 2-1 u konferencijskom polufinalu Istoka doigravanja NBA lige. Sljedeæa se utakmica u seriji na èetiri pobjede igra u nedjelju ponovno u domu Celticsa, TD Gardenu.

” Po prvi smo puta u doigravanju odigrali utakmicu kako treba od poèetka, pa do kraja. Mene je dobro krenulo, a ostali su, vidjevši moju agresivnost, to iskoristili” kazao je James koji je dodao osam skokova i sedam asistencija svojem uèinku u dvoboju u kojem je ubacio 2000. poen u doigravanju.

Postignut 21 poen u prvoj èetvrtini utakmice klupski je rekord Clevelanda koji je taj period iskoristio za 67 postotnu preciznost. Do kraja utakmice spustili su je na još uvijek sjajnih 57. Košarkaši Bostona su, promašivši prvih 10 od 13 pokušaja u uvodnoj èetvrtini, imali preciznost ubaèaja 27 posto. Najuvjerljiviji prijašni poraz Bostona pred svojim navijaèima datira od 7. svibnja 2005. godine. Izgubili su u svojoj dvorani 97-70 u sedmoj utakmici prvog kruga doigravanja od Indiana Pacersa.

Antawn Jamison dodao je 20 koševa uz 12 skokova, a Shaquille O’Neal 12. Uhvatio je i devet lopti.

S 18 poena, pet skokova i osam asistencija poraženog je domaæina predvodio Rajon Rondo.

Samo još jedna pobjeda nedostaje Phoenix Sunsima da se plasiraju u polufinale Zapada nakon što su u treæoj utakmici serije protiv San Antonio Spursa upisali 110-96 pobjedu.

Nikada se niti jedna momèad nije izvukla iz 0-3 zaostatka, a nedjelja æe Sunsima ponuditi prvu meè-loptu, odnosno Sprusima moguænost produljenja serije. Igra se u San Antoniju.

Phoenix do ove pobjede nisu vukli niti Amare Stoudemire (sedam poena, osam skokova), niti Steve Nash (16 koševa, osam uhvaæenih lopti, šest asistencija), a niti Jason Richardson s 21 ubaèenim košem, veæ sasvim neoèekivano Goran Dragiè. Slovenski je šuter dan nakon svog 24. roðendana ubacio 26 poena, od èega 23 u zadnjoj èetvrtini susreta. Ukupan mu je šut, u nešto više od sedamnaest minuta, igre iznosio 10-13. Trice je gaðao 5-5.

“Mislim da se slobodno može reæi da je ovo najbolje odigrana posljednja èetvrtina utakmice doigravanja koju sam ikada vidio” rijeèi su Granta Hilla koji je za Phoenix dodao 18 poena.

Spursima, koji su od 2003. godine èak èetiri puta zaustavljali Sunse kroz doigravanje, sada prijeti “metla“. Njihov najbolji igraè treæe utakmice bio je Argentinac Emanuel Ginobili s 27 ubaèenih koševa.

Rezultati:

Zapad

San Antonio (7) – Phoenix (3) 96-110
(Ginobili 27p, 5a, 5il / Dragiè 26p, Hill 18p)

Phoenix vodi u seriji 3-0

Istok

Boston (4) – Cleveland (1) 95-124
(Rondo 18p, 5s, 8a / James 38p, 8s, 7a, Jamison 20p, 12s)

Cleveland vodi u seriji 2-1

Latest Posts

NE PROPUSTITE