Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

James Harden: Mavsi su bili neprofesionalni

Teksaški derbi odigran između Houston Rocketsa i Dallas Mavericksa pripao je gostima iz Houstona 123-107. Do pobjede ih je vodio James Harden s 34 ubačena poena uz 11 asistencija. Iako su Rocketsi imali prednost veći dio meča, Mavsi su pokušavali na grublji način pokazati zube gostima.

„Ne znam što se zbilo večeras. Protivnička momčad je bila na nekom tripu. Ponašali su se neprofesionalno, nisu imali poštovanja, čitava momčad i treneri i igrači. Ne mogu da shvatim koji je bio problem. Vjerojatno su pokušali da nam zadaju niske udarce i ometu nas, no mi smo ostali pribrani i što je najbitnije pokazali smo dobru košarkašku partiju“, nakon utakmice izjavio je Harden.

Problemi su počeli kada je Andrew Bogut, tijekom drugog perioda, prilikom postavljanja bloka poslao Hardena na parket. Bogut je zaradio flagrant one i bio začuđen odlukom. Nakon toga sukob su imali Justin Anderson i Nene, zatim je Trevor Ariza imao verbalni sukob s trenerom Mavsa, Rickom Carlisleom zbog kojeg je zaradio tehničku pogrešku, nakon toga između treće i četvrte četvrtine Ariza se sukobio sa Salahom Mejrijem, koji je uputio ružne riječi na račun Arizine obitelji. Oba igrača su dobila po tehničku pogrešku što je za Trevora značilo put u svlačionicu.

„Sve što smo željeli jeste pobijediti još jednu utakmicu. Mavsi su previše pričali, radili prljave stvari čak i kada je meč bio rezultatski riješen. Nastojali su igrati prljavo i sudce okrenuti na svoju stranu. No, ipak smo odigrali dobro i na kraju zasluženo slavili pobjedu“, rekao je Eric Gordon koji je ubacio 13 poena s klupe.

Vrijedi istaknuti i duel Dwighta Powella i Ryana Andersona kada je Powell faulirao Andersona udarivši ga u zadnji dio glave prilikom polaganja Andersona. Igrač Raketa završio je na parketu a Powellu je dosuđen flagrant one prekršaj. Ryan se oglasio nakon meča:

„Bilo je zaista šokantno jer se udarac desio niotkuda. Moram priznati da je ružan osjećaj kada dobijete takav udarac posebice prema glavi u vratu.“

Nakon utakmice Patrick Beverly primijetio je da Carlisle napušta uobičajenu pres konferenciju. Patrick je uputio par riječi prema treneru Mavsa rekavši kako Carlisle nema razloga da bude ljut na igrače Houstona zbog dobre košarkaške partije. Dok je Beverly dobacivao Carlisleu, Ariza je navodno čekao Mejrija ispred svlačionice Mavsa kako bi obračunao s centrom Dallasa. Ljudi iz osiguranja uz prisustvo policije udaljili su Arizu s mjesta događaja kako ne bi došlo do većeg incidenta. Poslije je Mejri na društvenim mrežama pravdao kako postoje dvije strane priče te da nema namjere vrijeđati ničiju obitelj.

Inače je meč završen s osam tehničkih pogrešaka, dva flagrant one prekršaja te jednim isključenjem. Prema rasporedu Mavsi i Rocketsi neće se više sastajati ove sezone. Postoji mogućnost da se sretnu u doigravanju, no s obzirom na loše nastupe Mavsa teško da bi mogli doći do playoffa. Možda su loše igre upravo razlog frustracije Carlislea i društva u Dallasu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE