Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

James Harden nagovarao čelnike Rocketsa da razmjene Howarda

Rocketsi su otpustili Kevina McHalea i pokušali razmijeniti Dwighta Howarda.

Zašto? Glavni razlog, James Harden.

Ken Berger novinar CBSSports: „Nekoliko izvora koje CBS sports ima, izjavilo je kako je Harden nagovarao upravu da otpusti McHalea i da razmjene Howarda. Generalni menadžer uspio je ispuniti prvu želju, ali nije uspio pronaći pravo rješenje za Dwighta Howarda na trade deadlineu ovog mjeseca. ‘Jako loša atmosfera je u svlačionici’ rekla je osoba upoznata sa situacijom za CBS. ‘Ako svi znaju da te James Harden može razmijeniti ili otpustiti hoćeš li dodati Howardu ili ćeš dodati Hardenu‘?“

Iako je CEO Houston Rocketsa Tad Brown izjavio kako Harden nije nikad tražio da se otpusti McHale.

Hardenova igra i povučenost smetali su njegovim suigračima ali McHale je preuzeo odgovornost zbog lošeg rezultata. S Howardom i Hardenom koji se nisu slagali zajedno, Howard je taj koji treba biti žrtvovan. Jasno je tko je glavni u Houstonu. Harden.

I do određenog stupnja to je uredu.

Harden ima samo 26 godina i završio je odličnu prošlu sezonu drugi u glasovanju za najboljeg igrača lige. On je jako važan Houstonu puno više nego li McHale ili Howard. Superstari bi trebali upravljati snagom u svojoj momčadi. Puno ljudi govori kako su menadžeri i treneri glavni jer su oni na višoj poziciji nekog imaginarnog poretka. Ali najbolja mjera za važnost je plaća, a glavne zvijezde zarađuju više nego generalni menadžeri i treneri. Razlika bi bila još veća bez salary capa, što ograničava igrače ali ne i zaposlenike.

Odgovor na Bergerov izvor: ako znaš da te trener može staviti na klupu, hoćeš li mu predložiti strategiju na koju on možda i nije mislio ? Ako znaš da te generalni menadžer može otpustiti, hoćeš li mu prenijeti prvi informaciju koju on možda i ne vidi.

Uvijek postoji rizik ako se ne slažemo s nekim iznad sebe, ali to ne znači da ne bi trebali to reći.

Lakše reći nego uraditi, ali organizacija mora na tome raditi kako bi bili produktivniji. To ne znači da superstari mogu raditi što god hoće onima koji se manje važni organizaciji. Tu je sredina, a Rocketsi kako pokazuju na terenu ove sezone sugeriraju kako oni idu na pogrešnu stranu te sredine. Želite li stvarno da Harden kreira kulturu organizacije?

Houston može pokušati smiriti Hardena, i možda će to dovesti njega i igrače oko njega kamo oni žele napredovati. Njegovi zahtjevi mogu možda dovesti Rocketse na bolje mjesto. Ali također trebaju ga nagovoriti da tu svoju moć raspodijeli i na ostale, Morey, privremeni trener J.B. Bickerstaff, sljedeći trener. Rocketsi će biti najbolji ako je Harden sretan. Samo moraju naći način koju će mu odgovarati a to mu ne dopuste da uništi momčad.

Ponovno, lakše reći nego uraditi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE