Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

James Harden ne želi odmarati i propuštati utakmice

Houston Rocketsi su možda i najveće iznenađenje sezone. Nalaze se na trećem mjestu Zapada s omjerom 46-21, a dobru igru su prezentirali i u nedjelju protiv Cleveland Cavaliersa slavivši sa 117:112. Zapravo, bila je to još jedna odlična predstava Jamesa Hardena koji je zabio 38 poena uz 10 skokova i 11 asistencija te se time još jedan mali koračić primaknuo tituli MVP-a.

No, njegov nekadašnji suigrač Russell Westbrook bi mu mogao pokvariti planove i svojim monstruoznim triple-double učincima odnijeti tu laskavu titulu. Baš zbog toga Harden ne želi propustiti niti jednu utakmicu ove sezone.

U petak su Rocketsi gostovali u Chicagu, a Brada je krajem prve četvrtine napustio teren s bolnom grimasom zbog povrede gležnja. Većina bi vrhunskih igrača u tom trenutku odustala od vraćanja na parket, ali ne i Harden koji se već sredinom druge četvrtine vratio u igru.

Ne mogu si priuštiti odmor. Nisam za to plaćen. Očito, novac nije faktor, ali ja volim igrati košarku. I iskreno, neću igrati zauvijek. Zato koristim svaku priliku dok sam ovdje. Volim biti na terenu i pomagati suigračima te se boriti za Houston Rocketse“, nakon utakmice je izjavio Harden.

Kao prvo, mislim da ga ne bih uspio izvući iz igre. On voli igrati i jednostavno to ne bi napravio. On će biti ponosan ako odigra sve utakmice. Kada bih mu došao i rekao da bi danas trebao odmoriti, ne bih daleko dogurao“, nadodao je Mike D’Antoni.

Za usporedbu, Westbrook je također odigrao svaku utakmicu za Oklahoma City Thundere. Ako neće imati problema s ozljedama, vjerojatno će odigrati 82 utakmice kako bi Thunderi zadržali što bolju poziciju za playoff, a upravo su im Rocketsi najvjerojatniji suparnici u prvom krugu.

Harden je veći dio sezone bio na čelu poretka za najprestižniju individualnu nagradu, ali ovog je tjedna tu poziciju zauzeo Westbrook. Ako uspije do kraja sezone prestići velikog Oscara Robertsona po broju triple-double učinaka, Harden bi ipak mogao ostati kratak za tu prestižnu nagradu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE