Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

James Harden: Teško je, ali titula je bitnija

Dodijeljena je i posljednja nagrada ove sezone, a to je ona za najkorisnijeg igrača lige. Pripala je, sasvim zasluženo, igraču Golden State Warriorsa – Stephenu Curryju. Drugi po broju glasova, iako dosta daleko iza prvog mjesta, bio je igrač Rocketsa James Harden za kojeg su mnogi smatrali da čak i više zaslužuje ovu nagradu od Curryja budući da je gotovo cijelu sezonu sam vukao momčad iz Houstona i doveo je do 2.mjesta Zapadne konferencije uz ostvarivanje zavidnih brojki od 27.4 poena, 7 asistencija i 5.8 skokova po utakmici.

Na pitanje je li razočaran neosvajanjem nagrade, Harden je odgovorio : „ Teško je, no trenutno smo u drugoj rundi doigravanja i imam važnijih stvari oko kojih se trebam brinuti, a to su Clippersi. Oni su vrlo dobra momčad koja je u pravo vrijeme ušla u formu. Očito je osvajanje individualne nagrade, poput one za najkorisnijeg igrača lige, nevjerojatno dostignuće. Ali kao što sam rekao, naša momčad ima odličnu priliku postići nešto u ovom doigravanju i neću dopustiti da jedna individualna nagrada utječe na našu kemiju. Imamo još dosta sezone i utakmica ispred nas.“

Rocketsi su inače sinoć izgubili prvu utakmicu na domaćem terenu protiv Clippersa koji su igrali bez svoj najboljeg igrača – Chrisa Paula. Harden je odigrao dosta rezervirano i ispucao samo 13 lopti te postigao 20 poena uz svega šest odlazaka na liniju slobodnih bacanja što je za njega dosta nekarakteristično. Također je imao i 9 izgubljenih lopti. Žele li Rocketsi zaista produžiti sezonu, trebat će im Harden na MVP razini iz regularnog dijela sezone.

Latest Posts

NE PROPUSTITE