Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

James, Howard i Rose predvode najbolju petorku

Danas je službena stranica NBA lige, NBA.com objavila najbolje petorke za ovogodišnju sezonu.

Prema oèekivanjima je na popisu najbolji košarkaš regularne sezone, Derrick Rose. No, razigravaè Bullsa nije dobio najviše glasova, dva glasa više dobio je LeBron James. Ostala mjesta su popunili Kevin Durant, Dwight Howard i Kobe Bryant.

Derrick Rose je odliènim nastupima u ovoj sezoni bio prvi puta imenovan u najbolju petorku sezone. Najmlaði MVP lige je svoju momèad odveo do najboljeg omjera u regularnoj sezoni, a trenutno je u odliènoj situaciji i da ih povede do konferencijskog finala. Regularnu sezonu je završio sa prosjekom do 25 poena, 7,7 asistencija i 4,1 skoka po susretu. Inaèe, Rose je bio jedini košarkaš meðu 10 najboljih strijelca (sedmi) i asistenata (deseti).

James, prvi košarkaš u povijesti NBA košarke koji je u èetiri uzastopne sezone uspio u regularnoj sezoni upisati više od 2000 poena, 500 skokova, 500 asistencija i 100 ukradenih lopti primio je najviše bodova u glasovanju za prvu petorku. Zvijezda Miami Heata je regularnu sezonu završio sa 26,7 poena u prosjeku, a k tome je dodavao i 7,5 skokova, 7 asistencija i 1,57 ukradenu loptu po susretu.

Dwight Howard je skupio isti broj bodova kao i Derrick Rose. Centar Orlando Magica je ove sezone i treæi put za redom osvojio titulu najboljeg obrambenog igraèa. Svoje èetvrto imenovanje u najbolju petorku i èetvrtu godinu u nizu je opravdao prosjekom od 22,9 poena, 14,1 skokom i 2,38 blokade po susretu.

Košarkaš Los Angeles Lakersa, Kobe Bryant je i šestu godinu za redom meðu petoricom najboljih. Regularnu sezonu je završio upisujuæi 25,3 poena, 5,1 skok i 4,7 asistencija po susretu.

I posljednji na popisu najboljih je igraè Oklahome City Thunder, Kevin Durant. Durant je i drugu godinu za redom predvodio listu strijelaca. Ove sezone je bio na prosjeku od 27,7 poena, a uz to je dodavao i 6,8 skokova i 2,7 asistencija.

Nowitzki i Wade predvode drugu petorku

Isto tako danas su imenovane i druga i treæa petorka sezone. Oèekivano, glavno ime u drugoj petorci sezone je Dirk Nowitzki, trenutno (po)najbolji igraè u ovogodišnjem doigravanju. Uz njega je tu i igraè Miamija Dwyane Wade, Španjolac Pau Gasol, Russell Westbrook i najbolji košarkaš New York Knicksa u ovoj sezoni, Amar’e Stoudemire.

Treæu petorku predvodi dvojac koji je veæ ispao iz doigravanja. LaMarcus Aldridge i Chris Paul. Tu su i Manu Ginobili, Al Horford te Zach Randolph.

Za kraj možemo samo zapisati da je (po)najbolja momèad u posljednjih nekoliko sezona, i momèad koja je ove sezone dala èak èetiri kandidata za All-Star nastup ostala bez predstavnika meðu petnaestoricom najboljih. Naravno, rijeè je o Boston Celticsima.

Prva petorka
Pozicija Igraè, momèad (glasovi za uvršetenje u 1. ekipu) Bodovi
Krilo LeBron James, Miami (119) 595
Krilo Kevin Durant, Oklahoma City (69) 492
Centar Dwight Howard, Orlando (118) 593
Bek Kobe Bryant, L.A. Lakers (98) 551
Bek Derrick Rose, Chicago (118) 593
Druga petorka
Pozicija Igraè, momèad (glasovi za uvršetenje u 1. ekipu) Bodovi
Krilo Pau Gasol, L.A. Lakers (2) 259
Krilo Dirk Nowitzki, Dallas (47) 437
Centar Amar’e Stoudemire, New York (2) 258
Bek Dwyane Wade, Miami (24) 392
Bek Russell Westbrook, Oklahoma City 180
Treæa petorka
Pozicija Igraè, momèad (glasovi za uvršetenje u 1. ekipu) Bodovi
Krilo LaMarcus Aldridge, Portland 135
Krilo Zach Randolph, Memphis 67
Centar Al Horford, Atlanta 62
Bek Manu Ginobili, San Antonio 106
Bek Chris Paul, New Orleans 157

Ostali igraèi koji su dobili glasove: Rajon Rondo, Boston, 68; Paul Pierce, Boston, 55; Carmelo Anthony, Denver-New York, 53; Kevin Love, Minnesota, 48; Tim Duncan, San Antonio, 43; Blake Griffin, L.A. Clippers, 36; Tony Parker, San Antonio, 27; Kevin Garnett, Boston, 22; Deron Williams, Utah-New Jersey 19; Steve Nash, Phoenix, 17; Andrew Bogut, Milwaukee, 13; Monta Ellis, Golden State, 11; …

Latest Posts

NE PROPUSTITE