Friday, June 14, 2024

ZADNJE OBJAVE

James i Bosh debitirali u pobjedi Heata

Sinoæ su na košarkaškim parketima NBA lige u dresu svog novog kluba, Miami Heata, debitirali LeBron James i Chris Bosh, dva najveæa pojaèanja tog kluba u ljetnom prijelaznom roku.

Miami je u predsezonskoj utakmici pred svojom publikom odmjerio snage s Detroit Pistonsima i slavio s lakih 105-89, a James (stigao iz Clevelanda) i Bosh (stigao iz Toronta) kombinirano su za Heat ubacili 38 koševa (Bosh 20, James 18).

Ozljeda Dwyanea Wadea

Ipak, da ne bude sve sjajno za velike pretendente za NBA prsten u nadolazeæoj sezoni pobrinuo se treæi èlan velike trojke Dwyane Wade, koji je veæ u èetvrtoj minuti utakmice bio prisiljen napustiti parket šepajuæi. U pitanju je ozljeda zadnje lože desne noge, a zasad nije poznata njena težina.

“Kao što sam mu veæ rekao. Ako æemo imati problema s ozljedama, bolje da ih imamo sada uoèi sezone, nego jednom kada ona veæ krene” komentirao je James, dvostruki uzastopni MVP (najkorisniji igraè) NBA lige koji je gledatelje u American Airlines Areni oduševio u nekoliko navrata atraktivnim zakucavanjima i prodorima.

Pistonse je predvodio Ben Gordon sa 17 koševa.

Vratio se Yao Ming

Od ostalih utakmica istaknimo onu izmeðu Orlanda i Houstona u State Farm Areni u kojoj je na kraju slavio Magic 97-88. Bila je to povratnièka utakmica za kineskog centra Yao Minga, njegova prva od srpnja 2009. i operacije lijevog stopala.

Proveo je Ming na parketu 12 minuta, odigravši osam minuta u prvoj i èetiri u drugoj èetvrtini, a na kraju je svoje statistièke rubrike ispunio s tri koša (iz slobodnih bacanja), tri skoka i jednom asistencijom.

“Sretan sam što mogu izaæi na teren i što mogu trèati. Trèao sam bez bolova i mislim da je to jako dobar prvi korak” komentirao je 30-godišnji Ming, koji je od svog debija u NBA ligi 2002. godine na prosjeku od 19.1 koša i 9.3 skoka po utakmici.

NBA predsezona:

Cleveland – Charlotte 87-72

Philadelphia – New Jersey 96-103

Miami – Detroit 105-89

Milwaukee – Chicago 92-83

Houston – Orlando 88-97

Dallas – Washington 94-97

Portland – LA Clippers 115-96

Sacramento – Phoenix 109-95

Latest Posts

NE PROPUSTITE