Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

James i Irving svladali 76erse, Lakersi upisali novu pobjedu u Staples Centru

Na NBA parketima sinoć je odigrano sedam utakmica. Fantastični Irving predvodio je Cleveland do nove pobjede, James je upisao triple-double. Clippersi su upisali novi poraz na gostovanju, drugi zaredom.

Philadelphia 76ers – Cleveland Cavaliers 108:112

Kyrie Irving odigrao je fantastičnu utakmicu i s 39 poena je predvodio Cavalierse do nove pobjede, četvrte zaredom. LeBron James je upisao triple-double, imao je 26 poena, 13 dodavanja i 10 skokova. Kevin Love je imao double-double, 25 poena i 11 skokova. Dario Šarić je imao deset poena, četiri skoka i tri dodavanja. Joel Embiid je bio najbolji kod 76ersa, upisao je 22 poena, devet skokova, četiri dodavanja i tri blokade.

Phoenix Suns – Denver Nuggets 114:120

Nuggetsi su stigli do sedme pobjede u sezoni, a najefikasniji u tom susretu je bio Wilson Chandler s 25 poena, osam skokova i tri ukradene. Jameer Nelson je imao 21 poen i tri dodavanja kod gostiju. Sunsi su upisali 13. poraz u sezoni. Najbolji kod njih je bio Eric Bledsoe s 35 poena, šest skokova, šest dodavanja, dvije ukradene i dvije blokade. Devin Booker je imao 30 poena, četiri dodavanja i tri skoka. Dragan Bender je igrao 14 minuta, bez poena uz jedan skok.

Indiana Pacers – Los Angeles Clippers 91:70

Nakon sjajnog niza nepobjedivosti  na gostovanjima, Clippersi su doživjeli i drugi poraz zaredom. Bolji su bili Pacersi. Myles Turner je imao 17 poena, 12 skokova i tri dodavanja. Glenn Robinson III. Je također imao 17 poena uz šest skokova. Kod Clippersa najbolji je bio Blake Griffin koji je upisao 16 poena, devet skokova i tri dodavanja.

Orlando Magic – Milwaukee Bucks 96:104

Bucksi su uspjeli doći do pobjede na gostovanju u Orlandu i tako nanijeti domaćinima četvrti poraz zaredom. Najbolji kod gostiju je bio John Henson s 20 poena, sedam skokova i tri blokade. Giannis Antetokounmpo je imao 18 poena, devet skokova, četiri dodavanja i tri blokade. Kod domaćina najbolji je bio Evan Fournier s 27 poena, šest skokova, sedam dodavanja i dvije ukradene. Serge Ibaka je imao 19 poena, šest skokova i dvije blokade. Mario Hezonja i Damjan Rudež nisu nastupili.

Brooklyn Nets – Sacramento Kings 105:122

Kingsi su nanijeli Netsima sedmi poraz zaredom. Najveći doprinos imao je DeMarcus Cousins s 37 poena, 11 skokova i četiri ukradene. Rudy Gay je dodao 22 poena, osam skokova i osam dodavanja. Kod domaćina najbolji je bio Sean Kilpatrick s 22 poena, pet skokova, tri dodavanja i dvije ukradene. Bojan Bogdanović je upisao 13 poena jedan skok i dva dodavanja.

Dallas Mavericks – New Orleans Pelicans 91:81

Dallas je napokon uspio doći do pobjede nakon osam poraza zaredom. Ovo im je tek treća pobjeda u sezoni. Najbolji je bio Harrison Barnes s 23 poena, sedam skokova, četiri dodavanja i dvije blokade. Wesley Matthews je dodao 21 poen, tri skoka i tri dodavanja. Kod gostiju opet je najbolji bio Anthony Davis s 36 poena, 13 skokova, tri dodavanja i dvije ukradene. Jrue Holiday je s klupe dodao 17 poena, četiri skoka i šest dodavanja.

Los Angeles Lakers – Atlanta Hawks 109:94

Hawksi su doživjeli svoj peti poraz u posljednjih šest utakmica. Ovaj put bolji su bili Lakersi, koji su imali fantastičnu potporu klupe u ovoj pobjedi. Louis Williams je postigao 21 poen, četiri skoka i tri dodavanja. Jordan Clarkson je imao 18 poena, četiri skoka, pet dodavanja i dvije ukradene. Kod gostiju najbolji su bili Kent Bazemore s 21 poenom i četiri dodavanja i Dwight Howard s 19 poena, devet skokova i tri dodavanja.

Latest Posts

NE PROPUSTITE